Πέντε ομάδες με το μυαλό στην Ευρώπη…

Πέντε ομάδες με το μυαλό στην Ευρώπη…

Αγωνιούν αλλά για διαφορετικούς λόγους οι εκπρόσωποί μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2020-21

O Ολυμπιακός καίγεται να μάθει αν θα μετάσχει σε έναν ή δύο προκριματικούς γύρους του Champions League και ο ΠΑΟΚ αγωνιά για τον αντίπαλό του στον γ΄ προκριματικό καθώς είναι στο γκρουπ των αδυνάτων της διοργάνωσης.

Στο Europa League η ΑΕΚ γνωρίζει ήδη ότι θα έχει αδύνατο αντίπαλο στον γ΄ προκριματικό αλλά αντίπαλο από τους δυνατούς στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι άλλοι δύο εκπρόσωποί μας στην Ευρώπη, ο Αρης και ο ΟΦΗ, απλώς περιμένουν το όνομα του αντιπάλου τους στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa League, όπου πιθανότατα θα βρίσκονται (μόνο γι’ αυτό τον γύρο) στο γκρουπ των ισχυρών. Και όλα αυτά τη στιγμή που το ελληνικό ποδόσφαιρο απαξιώνεται καθημερινά με αποκορύφωμα τις γελοιότητες με τον τελικό του Κυπέλλου…

Μεγάλο ερώτημα

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Πειραιώτες θα βρίσκονται στους ισχυρούς της κλήρωσης και θα αντιμετωπίσουν κάποιον αντίπαλο στα μέτρα τους ή υποδεέστερο σε μονό ματς. Ομως εδώ έχουμε ένα μεγάλο ερώτημα καθώς υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός να αποφύγει τον γ΄ προκριματικό και να παίξει απευθείας στα πλέι οφ (εδώ τα ματς είναι διπλά), αν μια εκ των Λιόν ή Νάπολι καταφέρει να προκριθεί στο Final 8 του Champions League! Κι αυτό συμβαίνει επειδή η κλήρωση για τον α΄ και β΄ προκριματικό γύρο γίνεται πριν από τον τελικό του Champions League που είναι προγραμματισμένος για τις 23 Αυγούστου. Οπότε προκαλείται ντόμινο που επιφέρει αλλαγές: ο πρωταθλητής της ενδέκατης χώρας (Αγιαξ από Ολλανδία) στο ranking της UEFA θα μπει κατευθείαν στους ομίλους και οι πρωταθλήτριες της 13ης και της 14ης χώρας (Σλάβια Πράγας από Τσεχία, Ολυμπιακός από Ελλάδα) θα μπουν απευθείας στα πλέι οφ αντί για τον γ΄ προκριματικό. Θυμίζουμε τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων: Νάπολι – Μπαρτσελόνα 1-1, Λιόν – Γιουβέντους 1-0.

Οι «δικέφαλοι»

Ο ΠΑΟΚ θα μετάσχει στον β΄ προκριματικό γύρο του Champions League και θα μπει στο γκρουπ των αδυνάτων όπου θα αντιμετωπίσει σε μονό παιχνίδι μια εκ των Μπεσίκτας (Τουρκία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία). Στην περίπτωση που οι Θεσσαλονικείς προκριθούν στον γ΄ προκριματικό (μονό ματς και πάλι), θα εξασφαλίσουν και τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Αν φτάσουν στα πλέι οφ (εδώ τα παιχνίδια είναι διπλά), μεταξύ των υποψήφιων αντιπάλων θα έχουν τις Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου, Ρεν, Γάνδη και μια ομάδα από τη Ρωσία.

Η ΑΕΚ θα βρίσκεται στους ισχυρούς της κλήρωσης του γ΄ προκριματικού του Europa League, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει μια πιο ευνοϊκή κλήρωση. Κάτι που δύσκολα θα ισχύσει στα πλέι οφ (επίσης μονό παιχνίδι) με τα μέχρι σήμερα δεδομένα (απόψε ολοκληρώνονται πολλά πρωταθλήματα).

Η τελική λίστα των ομάδων που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2020-21 θα γίνει γνωστή αύριο που λήγει και η προθεσμία της UEFA.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter