Πέντε τροφές που μας δίνουν πνευματική διαύγεια

Πέντε τροφές που μας δίνουν πνευματική διαύγεια

Η σωστή διατροφή βοηθάει να έχουμε πνευματική διαύγεια, να εξασφαλίσουμε στον οργανισμό και τον εγκέφαλό μας τα συστατικά εκείνα που θα τον βοηθήσουν να λειτουργήσει καλύτερα.

1. Καρύδια

Τα καρύδια αποτελούν μια πολύ καλή πηγή μελατονίνης. Η μελατονίνη είναι μία ουσία που μας ηρεμεί και σχετίζεται και με τον καλύτερο ύπνο. Παράλληλα όμως, παίζει ρόλο στη ρύθμιση των επιπέδων των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου, ορμονών δηλαδή, που ρυθμίζουν τα εγκεφαλικά σήματα. Μελέτες επίσης, δείχνουν ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να αυξήσει την αντιοξειδωτική ικανότητα των εγκεφαλικών κυττάρων.

2. Γάλα

Το γάλα περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη έναν ρυθμιστή της καλής εγκεφαλικής λειτουργίας και διαύγειας. Επίσης, μας παρέχει και απαραίτητα αμινοξέα, αλλά και υδατάνθρακες, που εξασφαλίζουν την εύρυθμη εγκεφαλική λειτουργία.

3. Καφές

Εκτός όμως από τη συναισθηματική σύνδεση με το αγαπημένο μας ρόφημα, όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι ο καφές έχει άμεση σύνδεση και με την ψυχική μας υγεία, με διάφορους τρόπους! Πρόσφατη, έρευνα επιβεβαίωσε ότι η κατανάλωση 75mg καφεΐνης συνδέεται με αυξημένη προσοχή και εγρήγορση.

4. Κρόκος Κοζάνης

Το σαφράν ξεχωρίζει για την θρεπτική του αξία, καθώς περιέχει δύο καροτενοειδή: τις κροκίνες και την κροκετίνη. Η συστηματική του χρήση συμβάλλει στην τόνωση και την ευεξία, έχει ηρεμιστικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία και κυρίως τη μνήμη.

5. Ψάρια και θαλασσινά

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι συνδεδεμένα με την υγεία και την ευεξία. Σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία και δεδομένα, τα ψάρια περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που σχετίζεται με την μειωμένη εκδήλωση κατάθλιψης. Επίσης, έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε ότι ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες που έτρωγαν ψάρια είχαν καλύτερη απόδοση στα τεστ μνήμης και στον προσανατολισμό.

Πηγή runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter