Πένθος για την αθλητική δημοσιογραφία: «Έφυγαν» οι Ανδρέας Μπόμης και Νίκος Αντωνιάδης

Πένθος για την αθλητική δημοσιογραφία: «Έφυγαν»  οι Ανδρέας Μπόμης και Νίκος Αντωνιάδης

Μέσα σε 24 ώρες η αθλητική δημοσιογραφία έχασε δύο άξια τέκνα της, τον Ανδρέα Μπόμη και τον Νίκο Αντωνιάδη, που έφυγαν από τη ζωή σε ηλικία 80 και 68 ετών αντίστοιχα.

Ο Ανδρέας Μπόμης πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 20 ετών, ως συντάκτης ύλης στο περιοδικό “Αυτοδιοίκηση” του οποίου συνεκδότης ήταν ο πατέρας του Παναγιώτης Μπόμης.

Εργάσθηκε κατά σειρά στις εφημερίδες Ακρόπολις (1959), Απογευματινή (1960-1984, από το 1975 σαν αρχισυντάκτης), Ελεύθερος Τύπος (1983 σαν διευθυντής έκδοσης) και Έθνος (1984-2000, σαν εκδ. σύμβουλος, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης).

Επίσης, από το 1990 έως το 2000 συνεργάσθηκε με το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Διετέλεσε ακόμη συνεργάτης στο περιοδικό “Πρώτο”, γενικός διευθυντής στις Εικόνες και ο εμπνευστής του ένθετου αθλητικού έντυπου Εθνοσπόρ που πρωτοεκδόθηκε το 1992 και συνεχίζει με επιτυχία έως σήμερα.

Ο Ανδρέας Μπόμης έχει στο ενεργητικό του και τηλεοπτικές παρουσίες, καθώς ήταν ο υπεύθυνος της εκπομπής “Αθλόραμα”, ενώ εμφανίσθηκε σαν σχολιαστής της εκπομπής “Κόσμος των Σπορ”.

Η επιμνημόσυνος δέηση θα γίνει τη Δευτέρα στις 15:00 στη Ζωοδόχο Πηγή Μελισσίων και η κηδεία στη συνέχεια στο νεκροταφείο των Μελισσίων.

Ο Νίκος Αντωνιάδης έχασε χθες την άνιση και πολύχρονη μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Το όνομα και κυρίως η φωνή του Νίκου Αντωνιάδη συνδέθηκαν με την περιγραφή κορυφαίων στιγμών του ελληνικού αθλητισμού για λογαριασμό της ΕΡΤ. Oι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται πως είχε μεταδώσει μεταξύ άλλων τον θρίαμβο της Βούλας Πατουλίδου στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης, του Κώστα Κεντέρη στο Σίδνεϊ καθώς και τις ολυμπιακές διακρίσεις των Ιωάννη Μελισσανίδη, Δημοσθένη Ταμπάκου κ.α. Ο Νίκος Αντωνιάδης θεωρούνταν κορυφαίος γνώστης του στίβου και της ενόργανης.

Ακόμα και μετά την συνταξιοδότησή του συνέχισε να βρίσκεται κοντά στην μεγάλη του αγάπη τον αθλητισμό, να παρακολουθεί και να συμβουλεύει τους νεώτερους συναδέλφους του.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγο του Βάσω, τα δύο παιδιά τους και τους οικείους του.

Ας θυμηθούμε τη συγκλονιστική περιγραφή του στο θρίαμβο της Βούλας Πατουλίδου:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter