Πένθος για τον Μαραντόνα: «Κάποτε θα παίξουμε μαζί μπάλα στους ουρανούς»

Πένθος για τον Μαραντόνα: «Κάποτε θα παίξουμε μαζί μπάλα στους ουρανούς»

H παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα θρηνεί τον πρόωρο θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα και οι αποχαιρετιστήριες δηλώσεις πλημμυρίζουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μία μέρα θα κλοτσήσουμε μαζί τη μπάλα στον ουρανό», ήταν το συγκινητικό μήνυμα του Πελέ.

«Μας ανέβασες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες ασύλληπτα ευτυχισμένους. Ήσουν ο καλύτερος όλων. Σε ευχαριστούμε που υπήρξες, Ντιέγκο. Θα μας λείπεις σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας», είπε ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες, πριν κηρύξει τριήμερο πένθος στη χώρα.

«Θα μείνεις για πάντα στις καρδιές μας», τιτίβισε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής, διά του προέδρου της Κλάουντιο Τάπια. «Δηλώνουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο του θρύλου μας, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

«Πάντοτε μέσα στις καρδιές μας – Ciao, Diego», έγραψε στο Twitter δίπλα σε μία γαλάζια καρδιά η Νάπολι, η ομάδα όπου ο Μαραντόνα μεσουράνησε στη δεκαετία του ’80. «Σε ευχαριστούμε για όλα, Ντιέγκο», έκλινε το γόνυ η Μπαρτσελόνα, η ομάδα που τον πρωτοέφερε στην Ευρώπη. «Αιώνιες ευχαριστίες. Αιώνιος Ντιέγκο», έγραψε η Μπόκα Τζούνιορς, όπου ο Μαραντόνα ανδρώθηκε όσο αγωνιζόταν στην πατρίδα του.

Ο Νεϊμάρ ανάρτησε μία παλιά φωτογραφία όπου ο ίδιος, παιδί, αγκαλιαζόταν με τον εκλιπόντα): «Ο κύριος Ντιέγκο Μαραντόνα! Είθε να αναπαυτείς εν ειρήνη, θρύλε του ποδοσφαίρου…»

Σταχυολογούμε επίσης:

Γκάρι Λίνεκερ: «Ο Μαραντόνα ήταν με μεγάλη απόσταση ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της γενιάς μου και πιθανότατα ο καλύτερος όλων των εποχών. Μετά από μία ευλογημένη και πολυτάραχη ζωή, ελπίζω να βρει γαλήνη στα χέρια του Θεού».

Οσβάλντο Αρντίλες: «Ντιεγκίτο, σε ευγνωμονώ για τη φιλία σου, για το ασύγκριτο ποδόσφαιρό σου. Ήσουν απλά ο καλύτερος στην ιστορία του αθλήματος. Τόσες σπουδαίες στιγμές, μαζί σου. Αντίο, καλέ μου φίλε».

Γιουσέιν Μπολτ: «Αναπαύσου εν ειρήνη, θρυλικέ Μαραντόνα».

Μάντσεστερ Σίτι: «Μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο αποχαιρετούμε έναν από τους πραγματικά μεγάλους».

Παρί Σεν Ζερμέν: «Αναπαύσου με γαλήνη, θρύλε».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Το ποδόσφαιρο έχασε ένα από τα μεγαλύτερα εικονίσματά του. Κοιμήσου ήρεμος. Ντιέγκο Μαραντόνα».

Χάρι Κέιν (ποδοσφαιριστής της Εθνικής Αγγλίας και της Τότεναμ): «Ήταν προνόμιο που τον γνώρισα. Πολύ θλιβερή είδηση. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Ρονάλντο: «Έφυγε ένας απαράμιλλος μάγος»

«Απαράμιλλο μάγο» και «παντοτινή ιδιοφυία», χαρακτήρισε τον εκλιπόντα Ντιέγκο Μαραντόνα ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

«Απόψε αποχαιρετώ έναν φίλο, ενώ ο κόσμος λέει αντίο σε μία αιώνια ιδιοφυία. Ήταν ένας από τους καλύτερους στην Ιστορία. Ένας απαράμιλλος μάγος. Φεύγει πολύ νωρίς, αλλά αφήνει πίσω του μία κληρονομιά χωρίς όρια και ένα κενό που δεν θα καλυφθεί ποτέ. Αναπαύσου εν ειρήνη, άσσε. Δεν θα ξεχαστείς ποτέ», έγραψε ο σταρ της Γιουβέντους.

«Αιώνιος», έγραψε στη δική του ανάρτηση ο Κολομβιανός αστέρας Ρανταμέλ Φαλκάο. «Από πολύ μικρή ηλικία, ήσουν πάντοτε το είδωλό μου. Περνούσα ώρες μελετώντας τα βίντεό σου και ονειρευόμουν να γίνω κάποτε επαγγελματίας μπαλαδόρος όπως εσύ. Όταν είχα την ευκαιρία να το μοιραστώ μαζί σου, κατάλαβα πόσο μεγάλη ήταν η καρδιά σου».

«Ο φίλος μου έφυγε», θρήνησε ο Βραζιλιάνος Ρομάριο. «Μαραντόνα, ο θρύλος! Ο Αργεντινός που κατέκτησε τον κόσμο με τη μπάλα στα πόδια του, αλλά και με την αλεγκρία και τη μοναδική του προσωπικότητα. Από όσους ποδοσφαιριστές είδα στο γήπεδο, έχω πει πολλές φορές ότι αυτός ήταν ο κορυφαίος».

Στην αρχική του δήλωση («κάποτε θα κλωτσήσουμε μαζί μία μπάλα στον ουρανό», ο Πελέ πρόσθεσε τα εξής: «Τι θλιβερό μαντάτο. Εγώ έχασα έναν μεγάλο φίλο και ο κόσμος έχασε έναν θρύλο. Πολλά θα μπορούσε να πεί κανείς, αλλά για τώρα ας δίνει ο Θεός δύναμη στην οικογένειά του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter