Πένθος στον Άγιαξ, «έφυγε» ο θρυλικός Μπάρι Χούλσοφ

Πένθος στον Άγιαξ, «έφυγε» ο θρυλικός Μπάρι Χούλσοφ

Πένθος για τον Αγιαξ και το ολλανδικό ποδόσφαιρο καθώς σήμερα (17/2) έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών Μπάρι Χούλσοφ, μία από τις πιο θρυλικές μορφές της πολύ μεγάλης ομάδας του «Αίαντα» την δεκαετία του 1970…

Ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός έδινε μάχη τα τελευταία χρόνια με μια πολύ σοβαρή σοβαρή ασθένεια. Αγωνίστηκε 143 φορές στο πρωτάθλημα με τον Άγιαξ και 12 ακόμα την Εθνική Ολλανδίας. Συνολικά στην ομάδα του Αμστερνταμ αγωνίστηκε 11 χρόνια (1967-77)

Κατέκτησε 6 φορές το πρωτάθλημα Ολλανδίας, 4 φορές το Κύπελλο, 2 φορές το Super Cup Ευρώπης και μια φορά το Διηπειρωτικό. Το 1991 ως προπονητής πλέον εργάστηκε και στην Ελλάδα στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννενα.

Αυτό που χαρακτήρισε τον Χούλσοφ ήταν ότι στο 45% των αγώνων που έπαιξε με τη φανέλα του Άγιαξ, ο Αίαντας δεν δέχτηκε γκολ! Το τρομερό αυτό ρεκόρ παραμένει μέχρι σήμερα στο ολλανδικό ποδόσφαιρο

Ο Χουλσόφ ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας του τρομερού Αγιαξ που έμεινε στην ιστορία για το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που έπαιζε με τους φοβερούς Κρόιφ, Κάιζερ, Νέεσκενς, Μιούρεν και τους υπόλοιπους σούπερ άσους του Ρίνους Μίχελς. Ήταν η ομάδα που κατέκτησε τρεις σερί χρονιές το Κύπελλο Πρωταθλητριών (1971, 1972, 1973), τη μία στον τελικό με τον Παναθηναϊκό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter