«Πέπλο» κάλυψης των σκανδάλων από Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο

«Πέπλο» κάλυψης των σκανδάλων από Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο

Από αναφορές στις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέχρι και «παράθυρο δρομολόγησης» νέων μέτρων περιελάμβανε η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης. Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κατακραυγή των πολιτών για το νέο σκάνδαλο των κόκκινων δανείων Πάτση που φέρει την υπογραφή του, γεγονός ήρθε να προστεθεί στις πολλαπλές κρίσεις, στην επιχείρηση συγκάλυψης των παρακολουθήσεων και άλλα, σε μία από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις των τελευταίων μηνών.

Με μία ατζέντα προγραμματισμένων εισηγήσεων υπουργών που κατά διαβολική σύμπτωση έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα, με αρνητικές αιτίες κατά βάση, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε το μεσημέρι στους πολίτες στο πολίτες, στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου.

Μεταξύ άλλων, κατά τραγική ειρωνεία, επιφύλαξε ειδική αναφορά στο σχέδιο «Σπίτι μου» και στις παρεμβάσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ που έχει υποσχεθεί στους πολίτες, την ώρα που μια ημέρα νωρίτερα, ο ίδιος αναγκάστηκε να διαγράψει τον βουλευτή του Ανδρέα Πάτση για τη δραστηριότητά του ως «κοράκι» των κόκκινων δανείων. Φυσικά, κατά την εισήγησή του δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά στο σκάνδαλο που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες με τον βουλευτή του, ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης που επίσης φέρεται να εμπλέκεται με τις «business» στα ΕΛΤΑ, συμμετείχε στη συνεδρίαση μέσω βιντεοκλήσης».

Ο πρωθυπουργός μίλησε στους υπουργούς του επιχειρώντας να στρέψει την προσοχή στα μέτρα που έχει εξαγγείλει εδώ και σχεδόν δύο μήνες από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα οποία ωστόσο -όπως ομολόγησε και ο ίδιος- δεν έχουν υλοποιηθεί ούτε στο μισό μέχρι στιγμής.

«Είμαστε σε θέση να δρομολογήσουμε τα μέτρα αυτά επειδή η οικονομία πήγε καλύτερα του αναμενομένου, καθώς δημιουργήσαμε με συνετό τρόπο δημοσιονομικό χώρο, αλλά θέλω να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2022 και το 2023» φρόντισε να υπογραμμίσει αμέσως μετά, επιχειρώντας για μία ακόμα φορά να καλλιεργήσει κλίμα πιθανής λήψης νέων μέτρων, βάζοντας παράλληλα το «όριο» του δημοσιονομικού χώρου.

Επιχειρώντας ακόμα πιο έντονα την αλλαγή ατζέντας, προς το τέλος της εισήγησής του έβαλε στο τραπέζι τα «τραγικά περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης», με κοινοτυπίες και γενικόλογες αναφορές όπως «είναι μια μάστιγα της εποχής», και φυσικά, με επιπλέον διθυράμβους για την αστυνομία, όπου κάλεσε όλους «να αναγνωρίσουμε ότι εξιχνιάζονται πια» τα εγκλήματα αυτά.

Φυσικά δεν έμεινε εκεί, αλλά διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός πως η κυβέρνηση και το κόμμα του έχουν επικριθεί έντονα για τις σχέσεις τους με ανθρώπους που εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές, δηλώνοντας πως «είναι απλά ντροπή αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες». Μάλιστα, αναφέρθηκε στο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά της κακοποίησης των παιδιών» επιχειρώντας να εμφανίσει την κυβέρνησή του ως πρωταγωνίστρια απέναντι σε αυτά τα εγκλήματα, δείχνοντας και για αυτά τα ζητήματα μία μελλοντική συζήτηση στη Βουλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter