ΠΕΡΑΜΑ: Αποκλειστικές συνεντεύξεις του τραυματία και του 14χρονου – Tην Κυριακή στο Documento – Μαζί το Docville

ΠΕΡΑΜΑ: Αποκλειστικές συνεντεύξεις του τραυματία και του 14χρονου – Tην Κυριακή στο Documento – Μαζί το Docville

«Σηκώσαμε τα χέρια ψηλά και άρχισαν να μας πυροβολούν»

14χρονος: «Εγώ οδηγούσα το αμάξι. Οχι μόνο είπαν ψέματα αλλά ήθελαν να μας σκοτώσουν για να μην υπάρχουν μάρτυρες»

«Ξεκίνησα το αμάξι για να γλιτώσω, κατάφερα να σωθώ επειδή προσπάθησαν να αλλάξουν γεμιστήρα στο όπλο»

«Σώθηκε η ζωή του γιατί τον χειρουργήσαμε αμέσως» λένε για τον 16άχρονο οι γιατροί στο Τζάνειο

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ Η καρδιά του στην καρδάρα

Ο Ι.Σ.Καριώτης γράφει για τον υπουργό της προστασίας μας που δίνει εξετάσεις ενόψει και εκλογών και χρειάζεται κι αυτός μια φετούλα ή έστω ένα ξεροκόμματο από τον άρτο τον επιούσιο της ΝΔ του Μητσοτάκη

ΤΖΕΡΕΜΙ ΚΟΡΜΠΙΝ ΣΤΟ DOCUMENTO «Η κλιματική κρίση είναι ταξικός πόλεμος»

Ο τέως ηγέτης των Αγγλων Εργατικών μιλά για το χάσμα πλούσιων και φτωχών, το Brexit και το «πράσινο New Deal» που προτείνει

ΜΑΡΙΑ ΠΟΛYΖΟΥ «Το τρέξιμο είναι το σωσίβιο της ζωής μου…»

Η πρώην πρωταθλήτρια του μαραθωνίου, την οποία ο σάτυρος πατέρας της βίαζε από 11-12 ετών, μιλάει για το πώς νίκησε τον καρκίνο και ονειρεύεται μια μέρα ξεγνοιασιάς

ΜΑΥΡΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ SOS για την πανάκριβη ενέργεια

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Περιοδείες Τσίπρα και καμπάνια κατά της ακρίβειας

ΚΙΝΑΛ Σε αναζήτηση ισορροπιών μετά τη Φώφη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦOYΝ Διονύσης Καλαματιανός, Αλέξης Δερμεντζόγλου, Σωτήρης Αλεξίου, Γιάννης Χουβαρδάς

Mαζί όπως κάθε Κυριακή, το docVille: Ο Νίκος Μπελαβίλας γράφει για τη λειτουργική ένταξη των εργατικών κατοικιών στη Βιέννη και το αντιπαράδειγμα των προσφυγικών στη Νίκαια και την Αθήνα

Και στην έκδοση των 4,5 ευρώ ένα βιβλίο της σειράς hotDoc.History: MEGACITIES

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ – ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

Γιατί και αυτή την Κυριακή υπάρχει Documento

Karl Marx Hof Vs προσφυγικά της Αθήνας στο Docville

O Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής Πολεοδομίας και Ιστορίας της Πόλης στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ, γράφει για τη λειτουργική επανένταξη στον αστικό ιστό της Βιέννης του συγκροτήματος Karl Marx Hof και την εκκρεμότητα για τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της Νίκαιας.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινά στις 4 Νοεμβρίου και ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξης Δερμεντζόγλου ξεδιπλώνει τη βιωματική σχέση με τον θεσμό σε ένα στόρι που φλερτάρει με το νουάρ.

Με αφορμή το βιβλίο της ««Οικογένειες Παπανδρέου – Μητσοτάκη. 20 συνεντεύξεις»» η δημοσιογράφος-interviewer Όλγα Μπακομάρου μιλάει με τον Αντώνη Μποσκοΐτη για την ευθύνη και τη σκληρή δουλειά που κρύβει πίσω της μια καλή συνέντευξη.

Ο ζωγράφος Αλέξης Κυριτσόπουλος συζητάει με την Αφροδίτη Ερμίδη με αφορμή την έκθεσή του με θέμα τον Δον Κιχώτη.

Ο Γιάννης Μόσχος, από τους εκπροσώπους της νέας γενιάς συγγραφέων της αστυνομικής λογοτεχνίας, μιλάει με την Έμυ Ντούρου για το βιβλίο του «Και οι τέσσερις ήταν απαίσιοι», τη χούντα των συνταγματαρχών και την προσπάθεια κάποιων να γράψουν την ιστορία καταπώς τους βολεύει.

Η σκηνοθέτρια Κατερίνα Γιαννοπούλου μιλάει με τον Παναγιώτη Φρούντζο για τον «Παράδεισο», θεατρικό έργο που βασίζεται στην «Τριλογία για το κλίμα» του Τόμας Κεκ, που ανεβάζει στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Ο μουσικός Δημήτρης Τζιμέας συζητάει με την Ηλέκτρα Ζαργάνη σχετικά με τα ταξίδια που γέννησαν τους στίχους της μπάντας RadioSol και αντιπαραβάλλει τη χαρά της μουσικής έκφρασης στην αποστεωμένη ωδειακή κουλτούρα.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χάρης Αθανασιάδης γράφει για την επέτειο του «όχι» και θέτει μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο και την Αντίσταση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter