Πέραμα: Καμπαγιάννης κατά Κούγια – «Η αλήθεια δεν παραχαράσσεται με επιχειρήσεις συγκάλυψης»

Πέραμα: Καμπαγιάννης κατά Κούγια – «Η αλήθεια δεν παραχαράσσεται με επιχειρήσεις συγκάλυψης»

Ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου που δέχτηκε τα αστυνομικά πυρά ήταν ο Νίκος Σαμπάνης, ο 18χρονος Ρομά που έχασε τη ζωή του από τις σφαίρες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίστηκε σήμερα Τρίτη, επικαλούμενος τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης και το αποτέλεσμα των εξετάσεων DNA, ο συνήγορος των επτά κατηγορούμενων αστυνομικών, Αλέξης Κούγιας προκαλώντας την αντίδραση του δικηγόρου της οικογένειας του θύματος Θανάση Καμπαγιάννη.

Ο Αλ. Κούγιας μάλιστα στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για επιβεβαίωση των ισχυρισμών των εντολέων του με «πανηγυρικό τρόπο».

«Τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν για την αλήθεια απέναντι στη σκηνοθεσία που επιχειρείται να εμφανιστεί ο Νίκος ως οδηγός, προκειμένου να “δικαιολογηθεί” η ανθρωποκτονία του», τόνισε ο Θ. Καμπαγιάννης σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και συμπλήρωσε πως:

«Οι 36 σφαίρες από 7 περίστροφα, οι τρύπες από βολίδες στο αυτοκίνητο (όλες στην πλευρά του συνοδηγού και το οπίσθιο μέρος του οχήματος), το ηχητικό στο οποίο ακούγεται αστυνομικός να λέει “ο οδηγος έφυγε”, οι φωτογραφίες της θέσης του συνοδηγού γεμάτης αίμα, τα δακτυλικά αποτυπώματα του πραγματικού οδηγού Ε.Ζ. που βρέθηκαν στην πόρτα του οδηγού και πολλά ακόμα στοιχεία αποδεικνύουν την αλήθεια, που δεν παραχαράσσεται ούτε με παραπλανητικές ανακοινώσεις ούτε με επιχειρήσεις συγκάλυψης».

Ο συνήγορος επιφυλάχθηκε για την αντίδραση της οικογένειας του θύματος:

«Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη θα τοποθετηθεί για όλα τα νεότερα έγγραφα της δικογραφίας μέσω υπομνήματος και διορισμού τεχνικού συμβούλου».

 Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Χθες, παρεδόθησαν στην κα Ανακριτή, αφενός μεν η βαλλιστική έκθεση, αφετέρου δε τα αποτελέσματα της εξετάσεως DNA και με πανηγυρικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν μέχρι τη μικρότερη λεπτομέρεια οι ισχυρισμοί των 7 αστυνομικών, αφού διεπιστώθη, ότι οι κηλίδες αίματος, οι οποίες ανεβρέθησαν στην θέση του οδηγού, ανήκαν όλες στον νεαρό Ρομά που έχασε τη ζωή του και ουδεμία σχέση είχαν με το DNA  του Ρομά, τον οποίον παρουσίασαν οι δύο δικηγόροι των τριών Ρομά και των οικογενειών τους, δημιουργώντας ένα ουσιαστικό και νομικό υπόβαθρο με τους ψευδείς ισχυρισμούς τους, που οπωσδήποτε θα προβληματίσει τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές του Πειραιά αλλά και άλλα θεσμικά όργανα»

Η ανάρτηση του Θανάση Καμπαγιάννη

«Εφιστούμε την προσοχή σας σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα από την υπεράσπιση των 7 αστυνομικών για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα.

Οι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση αστυνομικοί μπορούν να διατυπώνουν τους ισχυρισμούς τους. Όμως, τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν για την αλήθεια απέναντι στη σκηνοθεσία που επιχειρείται να εμφανιστεί ο Νίκος ως οδηγός, προκειμένου να “δικαιολογηθεί” η ανθρωποκτονία του.

Οι 36 σφαίρες από 7 περίστροφα, οι τρύπες από βολίδες στο αυτοκίνητο (όλες στην πλευρά του συνοδηγού και το οπίσθιο μέρος του οχήματος), το ηχητικό στο οποίο ακούγεται αστυνομικός να λέει “ο οδηγος έφυγε”, οι φωτογραφίες της θέσης του συνοδηγού γεμάτης αίμα, τα δακτυλικά αποτυπώματα του πραγματικού οδηγού Ε.Ζ. που βρέθηκαν στην πόρτα του οδηγού και πολλά ακόμα στοιχεία αποδεικνύουν την αλήθεια, που δεν παραχαράσσεται ούτε με παραπλανητικές ανακοινώσεις ούτε με επιχειρήσεις συγκάλυψης.

Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη θα τοποθετηθεί για όλα τα νεότερα έγγραφα της δικογραφίας μέσω υπομνήματος και διορισμού τεχνικού συμβούλου.
Συγκάλυψη της αλήθειας, πάντως, δεν πρόκειται να υπάρξει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter