Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας με υποθαλάσσια σήραγγα

Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας με υποθαλάσσια σήραγγα

Το «Πράσινο φως» άναψε το ΣτΕ για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που αφορά στην κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας από το Πέραμα μέχρι την περιοχή Παλούκια Σαλαμίνας, μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων.

Η υποθαλάσσια σήραγγα θα περιλαμβάνει και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, ανεβάζοντας έτσι το μήκος στα 14,5 χλμ.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται στην β’ φάση, αλλά είχε διακοπεί καθώς ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ» είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η από 27-3-2012 απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, με την οποία εγκρίθηκε:

  • η διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της μελέτης κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης, εκμετάλλευσης του έργου μόνιμης υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης νήσου Σαλαμίνας και
  • η προκήρυξη (22-3-2012) της α’ φάσης του σχετικού διαγωνισμού.

Στην αίτησή του, ο περιβαλλοντικός όμιλος υποστήριζε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Όμως, το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 222/2018 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμούς όλους τους ισχυρισμού του.

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων κι έτσι ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί κανονικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter