Πέραμα: Χρυσαυγίτης περιφερειακός σύμβουλος παρίστανε το… θύμα!

Πέραμα: Χρυσαυγίτης περιφερειακός σύμβουλος παρίστανε το… θύμα!

Το “θύμα” παρέστησε στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο ο χρυσαυγίτης σύμβουλος Περικλής Μουλιανάκης. Την ώρα που συζητιόταν το θέμα των τραμπουκισμών της Χρυσής Αυγής στο 1ο δημοτικό Περάματος είπε ευθαρσώς, ότι ήταν μπροστά στο επεισόδιο το οποίο δεν προκάλεσε ο Λαγός αλλά ο … Λαγουδάκης!

Είπε δηλαδή ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με ευθύνη του δημάρχου Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη, ο οποίος εμφανίστηκε στο σχολείο μαζί με “αλληλέγγυους” προκαλώντας τους φιλήσυχους χρυσαυγίτες και τους γονείς που διαμαρτύρονταν για τα παιδιά των “ξένων” που φοιτούν στα σχολεία μας ! Το θράσος του ξεπέρασε κάθε όριο όταν εγκάλεσε τα άλλα κόμματα επειδή κανένα, όπως είπε, δεν πήγε σε συμπαράσταση των γονέων στην ειρηνική συγκέντρωση παρά μόνο η Χρυσή Αυγή.

Δεν είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η δίκη της ΧΑ που οι περιφερειακοί σύμβουλοι της οργάνωσης παριστάνουν τα θύματα. Η χθεσινή “απολογία” όμως του χρυσαυγιτη συμβούλου ξεπέρασε κάθε όριο καθώς επιχείρησε να διαψεύσει ακόμη και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν και δείχνουν καθαρά τον πρωταρχικό ρόλο που έπαιξε ο υπόδικος βουλευτής Λαγός στους τραμπουκισμούς.

Τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τη Χρυσή Αυγή για τη ρατσιστική συμπεριφορά στο Πέραμα. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η παράταξη Σγουρου

αποχώρησε γιατί δε συμφωνεί στην έκδοση ψηφισμάτων από το Συμβούλιο και η παράταξη της ΝΔ παρουσίασε το θέμα ως κόντρα ΚΚΕ-Χρυσής Αυγής και είπε ότι είναι λάθος να βγάζουμε ψηφίσματα εναντίον της ΧΑ γιατί αυτό την… τρέφει. Κατά την εισηγησή του ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Κορομάντζος κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική για τους πρόσφυγες αναφέροντας όμως τη λέξη “λαθρομετανάστες”. Αμέσως μετά, και αφού η επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δέσποινα Κουτσούμπα, τον εγκάλεσε ο κ. Κορομάντζος απολογήθηκε. Δεν πρόλαβε όμως να τοποθετηθεί σε σχέση με το ψήφισμα καθώς την ώρα της ψηφοφορίας απουσίαζε.

Υπερψήφισε η συμπολίτευση (Δούρου-ΣΥΡΙΖΑ), το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η εκπρόσωπος της παράταξης “Παρέμβαση για την Αττική” Μαρία Γιαννακάκη και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο η Χρυσή Αυγή καταψήφισε. Την πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter