Πέρασαν τα stress tests οι ελληνικές τράπεζες

Πέρασαν τα stress tests οι ελληνικές τράπεζες

Με δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας που υπερβαίνουν το το 5,9%% στο δυσμενές σενάριο πέρασαν το τεστ αντοχής οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο ελεγκτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) o SSM, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας

*της Πειραιώς διαμορφώνεται στο 5,9%,

*της Εθνικής στο 6,92%,

*της Εurobank στο 6,75%

και

*της Αlpha Bank στο 9,69%.

Σύμφωνα με τον SSM η συνολική απομείωση (ζημιά ) που προκύπτει στα κεφάλαια των τεσσάρων τραπεζών στο δυσμενές σενάριο ανέρχεται σε 15,5 δισ. ευρω.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Πέμπτη, «τα stress tests των ελληνικών τραπεζών για το 2018 θα διεξαχθούν ομαλά, σε αντίθεση με το 2015» . Οι αναλυτές του πρακτορείου υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να προκύψει κεφαλαιακή αναταραχή λόγω των δοκιμασιών αντοχής των ελληνικών τραπεζών το 2018, καθώς η πιθανότητα αρνητικού σεναρίου είναι πολύ λιγότερο σοβαρή από ό,τι το 2015 και δεν θα υπάρξει επανεξέταση της ποιότητας του ενεργητικού των τραπεζών.

Άλλωστε, την ίδια μέρα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Στ. Πιτσιόρλας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι οι τράπεζες πέρασαν με επιτυχία τη σχετική δοκιμασία, ενώ η κυβέρνηση έχει συνδέσει τα επιτυχημένα αποτελέσματα με την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, κάτι που ζητεί επίμονα η αγορά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter