Πέρασε το νομοσχέδιο Αυγενάκη κι ενώ «πλανάται» η απειλή για ποδοσφαιρικό Grexit

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο Αυγενάκη για την «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις», με την κυβέρνηση να δέχεται σφοδρή κριτική από τα υπόλοιπα κόμματα.

Σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο, προβλέπεται η διεξαγωγή των εκλογών των αθλητικών Ομοσπονδιών από τον Νοέμβριο έως τις 15 Φεβρουαρίου. 

Το σχέδιο νόμου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, γεγονός που οδήγησε σε πολύωρη συζήτηση σε υψηλούς τόνους στη Βουλή. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν «όχι» στο νομοσχέδιο αλλά και στο άρθρο 7 που προβλέπει τον νόμο διεξαγωγής των εκλογών.

Παράλληλα, η FIFA και η UEFA έχουν καταστήσει με σαφήνεια τη θέση τους όσον αφορά τις προσπάθειες κυβερνητικών παρεμβάσεων στο αυτοδιοίκητο των αθλητικών Ομοσπονδιών. Μεταξύ άλλων, μέσω επιστολής είχαν τονίσει ότι υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit εάν οι εκλογές της ΕΠΟ δεν διεξαχθούν στις 9 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.