Περέιρα: «Το VAR δεν αποτελεί πανάκεια, δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα»

Περέιρα: «Το VAR δεν αποτελεί πανάκεια, δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα»

«Η χρήση του VAR σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο αλλά δεν αποτελεί πανάκεια, δεν αποτελεί τη λύση για τα πάντα στο άθλημα».

 Η ΕΠΟ και η ΚΕΔ παρουσίασαν σήμερα (20/8) στα ΜΜΕ, το Video Assistant Referee που θα κάνει την για πρώτη φορά την εμφάνιση του στο πρωτάθλημα της φετινής Σούπερ Λίγκας 1 με τον αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα να φροντίζει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα προς αποφυγή παρεξηγήσεων και εντάσεων. «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα που μπορούμε να έχουμε το var από την αρχή των διοργανώσεων στην Ελλάδα» εξήγησε και συμπλήρωσε με νόημα: «Το VAR δεν θα λύσει τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, δεν θα το κάνει τέλειο. Δεν θα αποφύγουμε τις συζητήσεις και τις κριτικές. Είναι όμως μια αρχή για αυτές τις ενθουσιώδες συζητήσεις και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί να αντιμετωπίζεται με τον τρόπο αυτό».

Ο Πορτογάλος αξιωματούχος χαρακτήρισε το VAR ως «μια πολυσύνθετη διαδικασία. Η ΕΠΟ ήθελε το VAR η Λίγκα και οι ομάδες το ίδιο αλλά και η ίδια η διαιτησία. Όλοι ξεκινάμε με την ίδια ευχή και ευχόμαστε στο τέλος της σεζόν, όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Μαθαίνουμε πράγματα από άλλες χώρες όπου εφαρμόζεται το VAR. Μαθαίνουμε το VAR, όλοι είμαστε στην αρχή αυτής της εμπειρίας. Χρειάζεται χρόνο όμως, για να εξασκηθούν οι διαιτητές και να το μάθουν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Είμαστε βέβαιοι ότι οι διαιτητές θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία».

Τέλος διευκρίνισε ότι «το VAR χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι τόσο συχνά όσο ίσως θα περιμένατε. Στόχος μας, η ελάχιστη δυνατόν επέμβαση με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για το παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε, από πλευράς ΚΕΔ, ξέρω ότι θα υπάρξουν αμφισβητήσεις και αμφιβολίες, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε εξηγήσεις όταν κρίνουμε ότι πρέπει».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter