Περιβάλλον ώρα «μηδέν»: Περιτύλιγμα πακέτου τσιγάρων βρέθηκε μέσα σε μέδουσα (Photo)

Περιβάλλον ώρα «μηδέν»: Περιτύλιγμα πακέτου τσιγάρων βρέθηκε μέσα σε μέδουσα (Photo)

Μια συγκλονιστική φωτογραφία δημοσιεύει το National Geographic. Μια ακόμη απόδειξη του πόσο κινδυνεύει το περιβάλλον από τη δική μας αδιαφορία.

Εάν κοιτάξετε με προσοχή αυτή τη φωτογραφία θα μπορέσετε να διακρίνετε τις λέξεις: «Philip Morris International». Αυτή η επιγραφή της γνωστής μάρκας τσιγάρων φωτογραφήθηκε στο εσωτερικό μιας μέδουσας στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Τα πλάσματα της θαλάσσιας πανίδας κυκλοφορούν στην πραγματικότητα μέσα σε ένα ναρκοπέδιο και θα πρέπει να προσέχουν πολύ για να αποφύγουν το πλαστικό των ωκεανών.

Κάθε χρόνο, περίπου 8 δισεκατομμύρια κιλά πλαστικού καταλήγουν στη θάλασσα. Με μια τέτοια ποσότητα είναι δύσκολο να το αποφύγουν όπως η συγκεκριμένη μέδουσα.

Τον Απρίλιο που πέρασε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports αποκάλυψε αυτό το εύρημα μέσα σε μια μέδουσα. Η μέδουσα είχε εντοπισθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα το 2016 από μια ομάδα επιστημόντων που συμμετείχε στην «Aquatilis Expedition», ένα πρόγραμμα έρευνας των ωκεανών του κόσμου που διήρκησε τρία χρόνια.

Στα συμπεράσματά τους οι ερευνητές αναφέρουν πως πολλές μέδουσες είχαν καταπιεί διάφορα είδη πλαστικού τα οποία είτε είχαν παγιδευτεί στην ομπρέλα τους ή είχαν περάσει στο σώμα τους 

Στη φωτογραφία του Alexander Semenov μέσα στη σχεδόν διάφανη μέδουσα φαίνεται το περιτύλιγμα που γράφει Philip Morris International. 

Δείτε το δημοσίευμα Εδώ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter