«Περίεργη» και ψυχρή η αλλαγή φρουράς στον Στόλο

«Περίεργη» και ψυχρή η αλλαγή φρουράς στον Στόλο

Ψυχρότητα, η λέξη που μπορούσε να χαρακτηρίσει την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Αρχηγίας του Στόλου στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Αιτία, η απουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας η οποία προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των απόστρατων ναυάρχων, σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ. Χαρακτηριστική η αντίδραση ναυάρχου ε.α. στα social media για την απουσία αντιπροσωπειών από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ.

«Συμπεριφορές αυταρχισμού και σκαιότητας δηλώνουν πόσο σπιθαμιαίοι και ολίγιστοι είναι όσοι δεν τιμούν τις παραδόσεις», έγραψε με νόημα ο κ. Δημήτρης Τσάιλας.

Πλην των εκκωφαντικών απουσιών, η ψυχρότητα ενισχύθηκε λόγω του τριήμερου πένθους στο οποίο τέθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις για το τραγικό δυστύχημα των δύο νεκρών αεροπόρων στην Ανδραβίδα, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες, χωρίς μπάντα και πλήρης παρουσίαση από τα αγήματα.

Εντύπωση προκάλεσε και η απουσία του Κωνσταντίνου Φλώρου, ωστόσο το επιτελείο του ανέφερε ότι σχετίζεται με την επίσκεψή του στην οικογένεια του αδικοχαμένου σμηναγού, Στάθη Τσιτλακίδη και δεν συνδέεται με την φημολογούμενη προσωπική κόντρα του παρακολουθούμενου Στρατηγού με τον απερχόμενο αντιναύαρχο, Παναγιώτη Λυμπέρη.

Αλλά, φαίνεται ότι δυσαρέστησε αρκετούς εντός του Στόλου το γεγονός πως ο Φλώρος πήγε στην αντίστοιχη τελετή παράδοσης – παραλαβής στην Διοίκηση Αεροπορικού Υλικού στην Ελευσίνα, την προηγούμενη ημέρα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter