Περίεργο γερμανικό δημοσίευμα: Ο Ερντογάν προέτρεπε τους στρατηγούς του για θερμό επεισόδιο;

Περίεργο γερμανικό δημοσίευμα: Ο Ερντογάν προέτρεπε τους στρατηγούς του για θερμό επεισόδιο;

Ερωτήματα γεννά ένα περίεργο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που, όπως υποστηρίζει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει εντολή για να προκληθεί θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα. Η Άγκυρα δεν έχει επιβεβαιώσει αλλά ούτε έχει προβεί σε διάψευση του δημοσιεύματος, έως τώρα.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα με τίτλο: «Ο υπολογισμένος πόλεμος του Ερντογάν» (σ.σ. «Erdogans kalkulierter Krieg»), το οποίο υπογράφει η Marion Sendker, αναφέρει ότι αν ο Τούρκος πρόεδρος μπορούσε να δώσει εντολή για βύθιση ελληνικού πλοίου ή κατάρριψη μαχητικού στη Μεσόγειο, Ελλάδα και Τουρκία θα είχαν ήδη εμπλακεί σε θερμό επεισόδιο.

Πρακτικά, στο άρθρο ανταπόκρισης από την Κωνσταντινούπολη, αναφέρεται, επικαλούμενο πληροφορίες από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, πως ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε ανάλογη ενέργεια από τους στρατηγούς του. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την «Welt» ο Ερντογάν ζήτησε η βύθιση να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της γερμανικής εφημερίδας, το σχέδιο αυτό απορρίφθηκε από τους στρατηγούς. Το ίδιο συνέβη και με την πρόταση για κατάρριψη μαχητικού.

Η τουρκική πλευρά δεν έχει διαψεύσει αλλά ούτε επιβεβαιώσει το εν λόγω δημοσίευμα.

Πηγή: Welt

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter