Περιφέρεια Πειραιά: Χάρτινοι κάδοι ανακύκλωσης θα μοιραστούν σε σχολεία (Video)

Μικροί χάρτινοι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού θα διατεθούν σύντομα σε επιλεγμένα σχολεία της Περιφέρειας Πειραιά, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών στο θέμα της ανακύκλωσης.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, για την προώθηση και υλοποίηση του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΣΔΝΑ «Διαλογή στην πηγή- Ανακύλωση χαρτιού», υπό τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, της περιφερειακής συμβούλου και μέλους της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΣΔΝΑ, Σοφίας Κορωνέου, των αντιδημάρχων καθαριότητας των δήμων Πειραιώς, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη και Περάματος, καθώς και υπεύθυνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη πιλοτική φάση θα παραδοθούν σε επιλεγμένα σχολεία, μικροί χάρτινοι κάδοι, χωρητικότητας 50 και 100 λίτρων για την αποτελεσματική συλλογή του χαρτιού σε εσωτερικούς χώρους, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές, αλλά και οι οικογένειές τους. Ταυτόχρονα, θα υπάρξουν δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, για τα οφέλη και την ανάγκη ανακύκλωσης, στα σχολεία της Περιφέρειας Πειραιά.

«Η ανακύκλωση αποτελεί βασική παράμετρο της σύγχρονης αντίληψης για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς πάνω σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής», υποστήριξε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.