Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Καταγγελία ότι έλαβαν απολογισμό χωρίς… ταμειακό υπόλοιπο στον ΟΠΑΣΤΕ

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Καταγγελία ότι έλαβαν απολογισμό χωρίς… ταμειακό υπόλοιπο στον ΟΠΑΣΤΕ

Αναλυτική κατάσταση ζήτησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τον ΟΠΑΣΤΕ, «απολογισμό» χωρίς ταμειακό υπόλοιπο έλαβαν, όπως υποστηρίζει ο περιφερειακός σύμβουλος, Αντώνης Βούλγαρης.

Συγκεκριμένα, κατάθεσε περώτηση για το θέμα του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΠΑΣΤΕ), αιτούμενος περισσότερες λεπτομέρειες για τις οικονομικές δραστηριότητες.

Ο κ. Βούλγαρης, στην επερώτησή αναφέρει: «Σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΠΣ, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει αναλυτική κατάσταση των δαπανών, και ο πρόεδρος του ΟΠΑΣΤΕ και Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας δεσμεύτηκε να ενημερώσει το ΠΣ.

Αντί αναλυτικής κατάστασης, μας απεστάλη εγκεκριμένος «απολογισμός» Εσόδων – Εξόδων με κωδικοποιήση δημόσιου λογιστικού». 

Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη, παρατηρούνται τα εξής:

«1) Στο σκέλος των Εσόδων υπάρχει ένας συνοπτικός ελλιπής πίνακας στον οποίο δεν εμφανίζεται καν ταμειακό υπόλοιπο

2) Στα έξοδα ΟΠΑΣΤΕ τα Ενταλθέντα και πληρωθέντα εμφανίζονται να είναι περισσότερα από τα τιμολογηθέντα. Η διαφορά εντοπίζεται στον ΚΑ 02.01.073.1311 όπου τα παραστατικά είναι αρνητικά, «1814,52» και τα Εντεταλθέντα και πληρωθέντα 38.185,48 ευρώ (σύνολο διαφοράς 40.000,00 ευρώ)

3) Πέραν μισθών, διοικητικών και τραπεζικών εξόδων, οι δαπάνες για τις δράσεις του ΟΠΑΣΤΕ απεικονίζονται σε ένα ΚΑ (02.χχ.073.0844) σε κάθε Π. Ενότητα».

Εν συνεχεία, ερωτά τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, και τον πρόεδρο του ΟΠΑΣΤΕ και Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιώτιδας:

1. Ποιο είναι το Ταμειακό υπόλοιπο του ΟΠΑΣΤΕ στις 31.12.2018 και 31.12.2019;

2. Τηρεί ο ΟΠΑΣΤΕ διπλογραφικά βιβλία για τη ΔΟΥ;

3. Είναι εγγεγραμμένος ο ΟΠΑΣΤΕ στο σύστημα «Διαύγεια»;

4. Είναι εγγεγραμμένος ο ΟΠΑΣΤΕ στο ΓΕΜΗ;

5. Ποιες είναι αναλυτικά οι δράσεις του ΟΠΑΣΤΕ το 2019, με στοιχεία για τη δαπάνη κάθε δράσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter