Περιήγηση στα μηχανουργεία του Πειραιά την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Περιήγηση στα μηχανουργεία του Πειραιά την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Ύστερα από πολλές αυτοψίες, ώρες μελέτης και διάφορες αντιξοότητες λόγω πανδημίας η ομάδα ΒΙΔΑ (Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής) διοργανώνει περιήγηση στη γειτονιά των μηχανουργείων του Πειραιά για να αφουγκραστούμε τους ήχους τους και να μάθουμε την ιστορία τους μέσα από τις αφηγήσεις της Μαρίας Μαυροειδή, ιστορικού – βιομηχανικής αρχαιολόγου. Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 ξεκινά η βόλτα στους δρόμους όπου χτυπούσε η καρδιά του βιομηχανικού Πειραιά από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Το σημείο συνάντησης είναι η γωνία των οδών Δαβάκη Πίνδου και Ταγματάρχου Μαντούβαλου: στον χάρτη το σημείο συνάντησης.

Μετακίνηση με δικά σας μέσα ή με το λεωφορείο.
Οδηγίες άφιξης από Ομόνοια – Οδηγίες άφιξης από Γλυφάδα – Οδηγίες άφιξης από Κηφισιά – Οδηγίες άφιξης από Ελευσίνα.

Θέσεις για πάρκινγκ στους δρόμους της περιοχής και κυρίως στο πάρκο Δηλαβερη το οποίο μπορείτε να διασχίσετε και να βρεθείτε στο σημείο συνάντησης σε 1 λεπτό: χάρτης.

Διάρκεια περιήγησης περίπου 2.30΄ ώρες. Το πεδίο της περιήγησης είναι επίπεδο χωρίς ανηφόρες. Προμηθευτείτε νερό και υποδήματα άνετα για περπάτημα.
Καπέλο ή ομπρέλα αναλόγως τις διαθέσεις του καιρού.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.

Το σημείο τερματισμού της διαδρομής είναι το 13ο Γυμνάσιο Πειραιά, σε απόσταση 9 λεπτών από το σημείο που έχουμε αφήσει τα αμάξια μας: δείτε χάρτη σημείου τερματισμού.

Λόγω πρωτοκόλλων υγιεινής και μέτρων προστασίας από την πανδημία οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Ή ΝΟΣΗΣΗΣ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ.
Ο μέγιστος αριθμός που μπορεί να συμμετέχει στην περιήγηση είναι 30 άτομα.
Κάθε άτομο θα παραλάβει τα προσωπικά του ακουστικά, έτσι ώστε η αφήγηση να μην παρεμποδίζεται ούτε από τις αποστάσεις που θα πρέπει να κρατάμε μεταξύ μας ούτε από τον θόρυβο της πόλης.

Το κόστος της δράσης είναι
€20 το άτομο,
€15 για τα μέλη της ΒΙΔΑ και
€10 για φοιτητές, μαθητές & άνεργους με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητάς τους.

Η εξόφληση του αντιτίμου θα γίνει στο σημείο συνάντησης.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν το συντομότερο ένα email επιβεβαίωσης στο vidaomada@gmail.com για να εξασφαλίσουν θέση!

Όσοι προσέλθουν ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 30 ΑΤΟΜΩΝ, δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν.

Για να εγγραφείτε μέλη στη ΒΙΔΑ ΑΜΚΕ η ετήσια συνδρομή είναι 30€ και 20€ η εφάπαξ εγγραφή, https://vidarchives.gr/tropoi-symmetochis#member

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter