Περίμεναν τρία χρόνια το Ταμείο Ανάκαμψης

Περίμεναν τρία χρόνια το Ταμείο Ανάκαμψης
Η Πανσέληνος του Αυγούστου πάνω απο την Ακρόπολη. Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Θετική είναι η είδηση ότι εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο για την ανάπτυξη και εφαρμογή ψηφιακών διαδραστικών υπηρεσιών στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, προϋπολογισμού 29,5 εκατ. ευρώ, για να βελτιωθεί το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και να επεκταθούν από 28 σε 100 οι επισκέψιμοι χώροι.

Ομως πέρα από τις τυμπανοκρουσίες της κοινής ανακοίνωσης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του αν. υπουργού Εθνικής Οικονομίας Νίκου Παπαθανάση, ας ρωτήσουμε το αυτονόητο: Χρειαζόταν το Ταμείο Ανάκαμψης για να εφαρμόσουμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο παντού; Τι κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, με δεδομένο ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκαν υπερδιπλάσια έσοδα 119 εκατ. ευρώ στον ΟΔΑΠ, με αποτέλεσμα το 2019 να υπάρξει δεκαπλάσια χρηματοδότηση προς το υπουργείο Πολιτισμού, κοντά στα 70 εκατ., και τελικά πενταπλάσιο αποθεματικό 206,2 εκατ. στον ΟΔΑΠ.

Γιατί χάθηκε χρόνος την περίοδο της πανδημίας που θα μπορούσαν να προχωρήσουν οι μελέτες; Προκύπτουν, επίσης και κρίσιμα ερωτήματα όπως: Θα γίνει διαγωνισμός ή απευθείας αναθέσεις; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης; Πότε θα λειτουργήσει
το έργο;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter