Περιμένοντας τα… λιγοστά εμβόλια

Περιμένοντας τα… λιγοστά εμβόλια

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου είναι η μεγάλη ημέρα που τα πρώτα εμβόλια των εταιρειών Pfizer-BioNTech θα φτάσουν στην Ελλάδα και έτσι το σχέδιο της κυβέρνησης «Ελευθερία» θα τεθεί σε εφαρμογή. 

Η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων γίνεται υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση από την βελγική μονάδα παραγωγής στο Πουρς προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσηw με την εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης της πρώτης φάσης των εμβολιασμών να ορίζεται η 27η Δεκεμβρίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες. 

Ολόκληρη η ανθρωπότητα έχει εναποθέσει πλέον τις ελπίδες της στο εμβόλιο, ωστόσο, τα ερωτήματα είναι ακόμα πολλά, ενώ ο εμβολιασμός θα είναι ένας δρόμος μακρύς που θα διαρκέσει για πολλούς μήνες. Όπως πληροφόρησε τους πολίτες η κυβέρνηση, μόλις 300.000 εμβόλια θα φτάσουν στην Ελλάδα αύριο, Σάββατο, που σημαίνει πως μόλις 150.000 πολίτες  θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες και μέχρι να φθάσει μια ακόμα παρτίδα, άγνωστο πότε. 

Ο μικρός αριθμός αυτών εμβολίων αναμφισβήτητα παρατείνει την ανησυχία των πολιτών που θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για να επιτευχθεί -σύμφωνα με τους σχεδιασμούς- ανοσία της αγέλης.

Επίσης, σύμφωνα με την αξιολόγηση και το αιτιολογικό́ έγκρισης στην ΕΕ του εμβολίου των εταιρειών Pfizer-Biontech που έδωσε στη δημοσιότητα ο EMA «δεν είναι ακόμη γνωστό πόσοι από τους εμβολιασθέντες θα εξακολουθούν να μπορούν να μεταδίδουν και να εξαπλώνουν τον ιό». Επίσης, «η διάρκεια της προστασίας που παρέχει δεν είναι γνωστή».

Σύμφωνα πάντως με τα σχέδια της κυβέρνησης:

Η πρώτη φάση αφορά:Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιώνΔιαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίαςΔιαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασηςΠροσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της ΚυβέρνησηςΗ δεύτερη φάση αφορά:Άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων). 

Ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19 ανεξαρτήτως ηλικίαςΠροσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του Κράτους

Άτομα 60 έως 69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων)

Ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19Η τρίτη φάση αφορά: Άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter