Περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση αντιμετώπισε τη Χίο ως άλλα Εξάρχεια, και απέτυχε κι εδώ» (Photos)

Περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση αντιμετώπισε τη Χίο ως άλλα Εξάρχεια, και απέτυχε κι εδώ» (Photos)

Σειρά επαφών με φορείς αλλά και πολίτες της Χίου είχε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του στο νησί. Αποτελούμενο από τη Γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Ανδρέα Μιχαηλίδη μετέφερε τις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κρίση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις προτάσεις του κόμματος για την επίλυσή της, αναδεικνύοντας παράλληλα την ανεπάρκεια και την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση της.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε συναντήσεις με τη Λιμενάρχη του νησιού καθώς και με τους εκπροσώπους των Σωματείων Λιμενικών και Αστυνομικών Χίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά, από την Όλγα Γεροβασίλη και τον Θοδωρή Δρίτσα η αναγνώριση του έργου που επιτελούν κάτω από αντίξοες συνθήκες τόσο στη φύλαξη όσο και στις επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργάνων ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κύριο αυτό της υποστελέχωσης και τόνισαν ότι λόγω της πίεσης και των εξαντλητικών ωραρίων η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι οριακή.

Χθες βράδυ το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να ακούσει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των κατοίκων της Χίου, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τρεις βουλευτές δήλωσαν ότι κατανοούν πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή θέση από τα τραγικά λάθη της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι η χώρα δεν βρίσκεται σε πόλεμο παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να καπηλευτεί το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων που αισθάνονται απειλή από την τουρκική προκλητικότητα και τόνισε: “Η χώρα βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση με ευθύνη της κυβέρνησης γιατί επέτρεψε στην Τουρκία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να «εργαλειοποιεί» την Ελλάδα στην γεωπολιτική της στρατηγική». Αναφερόμενη στα θλιβερά γεγονότα με την απόβαση των ΜΑΤ στο νησί δήλωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε την Χίο ως άλλα Εξάρχεια. Κι όπως απέτυχε στα Εξάρχεια, έτσι απέτυχε και στη Χίο.

«Αυτό που σίγουρα πέτυχε η Κυβέρνηση πέρα από κάθε αμφιβολία ήταν να αμαυρώσει για μια ακόμη φορά το όνομα της Ελληνικής Αστυνομίας: Γίναμε όλοι μάρτυρες των εικόνων ντροπής, της ένοπλης απόβασης διμοιριών στο νησί ως δυνάμεις κατοχής σε ένα ιδιότυπο εμφύλιο που προκάλεσε η κυβέρνηση», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πράξη την φύλαξη των συνόρων», είπε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υπενθύμισε ότι επί Υπουργίας της ενισχύθηκε το συγχρηματοδοτούμενο Σχέδιο Ασπίδα στον Έβρο, δρομολογήθηκε η ίδρυση Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Πλωτής Αστυνόμευσης στον Έβρο και η τοποθέτηση αξιωματούχων της EUROPOL.

«Τίποτε από αυτά δεν υλοποίησε η Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, 5 μέρες μετά τις εκλογές γύρισε 80 αστυνομικούς και συνοριακούς φύλακες από τον Έβρο.. στα Εξάρχεια», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτές είναι ξεκάθαρες:

«Η ακύρωση της κοινής Δήλωσης από την Τουρκία επιβάλλει τη σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε επίπεδο ηγετών. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να διεκδικήσει

α) την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και

β) πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα» και θύμισε την δήλωση που έκανε προχθές βράδυ στη Βουλή ο κ. Μηταράκης, ο οποίος ομολόγησε ότι δεν έχει υποβάλλει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα αίτημα μετεγκαταστάσεων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκε ότι οι πολίτες δέχονται ασφυκτική πίεση από ακραία στοιχεία και ότι σκοπός της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής είναι η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας.

Νωρίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά Μέσα, τόνισαν ότι κύριο αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που είναι η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και δημιουργία δομών στην ηπειρωτική χώρα, απορρίπτοντας κατηγορηματικά την όποια συζήτηση για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε ξερονήσια. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η Όλγα Γεροβασίλη άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειριζεται το θέμα σε διπλωματικό επίπεδο με τη νΕυρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι αρκείται σε μερικές δηλώσεις και ότι με «700 εκατομμύρια ευρώ πάνε να κάνουν αποθήκη ψυχών τη χώρα μας».

Tο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τις τοπικές κοινωνίες να απομονωθεί κάθε ρατσιστική-φασιστική φωνή, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, λέγοντας ότι «οι πολίτες δεν μπορούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους».

Πριν τη συνέντευξη Τύπου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενοι από τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Χιου, Φραγκίσκο Σέργη, συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο του νησιού, με τον Αστυνομικό διευθυντή καθώς και με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter