Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νοσοκομείο «Ερυθρός»

Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νοσοκομείο  «Ερυθρός»

Επίσκεψη στο  ΓΝΑ «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» ΕΕΣ πραγματοποίησε κλιμάκιο μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο πλαίσιο περιοδείας τους. Τα μέλη του κόμματος της αντιπολίτευσης κουβέντιασαν με εργαζόμενους του νοσοκομείου και διαπίστωσαν την υπολειτουργία της χειρουργικής πτέρυγας, την έλλειψη προσωπικού και τις δυσκολίες τις οποίες καθημερινά αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί των δημόσιων δομών υγείας.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρουν

«Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον Γραμματέα Δ. Τζανακόπουλο, τον τομεάρχη Yγείας Α. Ξανθό καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον χώρο της υγείας και της ΝΕ Α΄Αθήνας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί περιοδεία στο ΓΝΑ «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» ΕΕΣ .

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας οι συνομιλίες με εργαζόμενους του νοσοκομείου από διάφορα τμήματα κατέδειξαν τις σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, που οδηγούν σε σημαντική υποβάθμιση της τακτικής δραστηριότητας του νοσοκομείου. Χαρακτηριστική παράδειγμα είναι η υπολειτουργία του χειρουργικού τομέα, αφού από τις 8 διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν σε καθημερινή βάση μόνο οι 3 , κυρίως λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Επιπλέον τονίστηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί αυτή την παρατεταμένη περίοδο πανδημικής κρίσης. Δυστυχώς η εικόνα της εγκατάλειψης στις δημόσιες δομές υγείας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ , η οποία με την επιλογή της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ επιτείνει τα προβλήματα και αφήνει τη δημόσια περίθαλψη στην τύχη της, προετοιμάζοντας την ιδιωτικοποίηση της. Είναι μια στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και όχι προφανώς αποτέλεσμα διαχειριστικής ανεπάρκειας.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου εκτός από τις επισημάνσεις για τη γενική κατάσταση και τα προβλήματα στη λειτουργία του, τέθηκαν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ζητήματα διοικητικής αυθαιρεσίας, μετά από την πρόσφατη ρεβανσιστικού τύπου «καθαίρεση» του προϊστάμενου πληροφορικής και τον υποβιβασμό του προϊστάμενου υποδιεύθυνσης τεχνικής υπηρεσίας, γεγονός που αποδεικνύει τη λογική της κομματοκρατίας και του σκληρού πελατειακού συστήματος που χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της Διοίκησης του Νοσοκομείου» .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter