Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Αλλαγές και στα κουπόνια

Περιορισμοί στην ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων

Την περιστολή της ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων μέσω κουπονιών αλλά και τη μείωση του ανώτατου ορίου ανώνυμης χρηματοδότησης προβλέπει τροπολογία που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από ποινές εξαιτίας ψυχικής ή διανοητικής διαταραχή.

Κατά την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, το ανώτατο όριο της ανώνυμης χρηματοδότησης «πέφτει» από τα 50 ευρώ στα 15 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό της ιδιωτικής χρηματοδότησης μέσω κουπονιών ορίζεται πλέον στα 75.000 ευρώ από τα 100.000 ευρώ που ήταν.

«Επανακαθορίζονται οι όροι αναφορικά με την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων μέσω έκδοσης κουπονιών και συγκεκριμένα, μειώνεται από 50 ευρώ σε 15 ευρώ το ανώτατο όριο ανώνυμης χρηματοδότησης, το συνολικό ποσό της οποίας ανέρχεται στα 75.000 ευρώ (αντί 100.000 ευρώ που ισχύει) ανά κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων κατ΄έτος και δεν υπερβαίνει το 4% (αντί του 5% που προβλέπεται) της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης του προηγούμενου έτους ανά κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων» σημειώνεται στην τροπολογία.

Μάλιστα, θεσπίζονται κυρώσεις για τα κόμματα, τους συνασπισμούς κομμάτων αλλά και βουλευτές ή ευρωβουλευτές σε περίπτωση παράβασης των ισχυουσών διατάξεων για την ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η τροπολογία:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.