Περίπου 80 παιδιά στους ασθενείς με δηλητηρίαση στη Ροδόπη

Περίπου 80 παιδιά στους ασθενείς με δηλητηρίαση στη Ροδόπη

Σχεδόν 80 παιδιά ηλικίας από 7 μηνών έως 15 ετών ήταν μεταξύ των περίπου 200 περιστατικών δηλητηρίασης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το προσωπικό του νοσοκομείου Κομοτηνής το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά παρουσίασαν τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής (σουνέτι -περιτομή).

Στα πλαίσια των δηλώσεών της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του νοσοκομείου, Μάγδα Γιαμουστάρη, έκανε λόγο για μαζική προσέλευση το βράδυ της Κυριακής στο νοσηλευτικό ίδρυμα περί των 180 ατόμων και την κινητοποίηση του συνόλου του προσωπικού για την περίθαλψη των ασθενών.

«Από τις 23:00 μέχρι τις 06:00 ήρθαν 90-100 ενήλικες, εκ των οποίων λόγω της μαζικής προσέλευσης κατεγράφησαν οι 30 που έλαβαν ορούς, ενώ ο ακριβής αριθμός των νοσούντων προκύπτει από τα φάρμακα που χορηγήθηκαν. Οι ενήλικες που δεν πήραν ορούς, αντιμετωπίσθηκαν με ενδομυϊκές ενέσεις, αντιεμετικά φάρμακα και γαστροπροστασία. Πάντως δεν νοσηλεύτηκε κανείς, ήταν όλοι στα ΤΕΠ κι εκεί τους διαχειρίζονταν. Εκτός από τους ενήλικες προσήλθαν και περίπου 80 παιδιά ηλικίας από επτά μηνών έως 15 ετών. Στα συνολικά 34 παιδιατρικά περιστατικά που πήραν ορούς ήταν ένα παιδάκι επτά μηνών καθώς κι ένα παιδάκι ενός έτους, τα υπόλοιπα πιο ελαφρά περιστατικά παρέμειναν υπό παρακολούθηση στη βραχεία νοσηλεία, σε φορεία στους χώρους του νοσοκομείου, έξι έκαναν εισαγωγή στην παιδιατρική, δύο ήταν τα σοβαρότερα και τέσσερα σε φιλοξενία, αλλά μέχρι τις 7:00 το πρωί είχαν βγει όλοι».

Περιγράφοντας το κλίμα που επικράτησε στο νοσοκομείο μόλις άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι ασθενείς η κα Γιαμουστάρη είπε οτι «ήρθαν νοσηλευτές από το σύνολο των κλινικών του νοσοκομείου, προσέτρεξαν κάτω στα ΤΕΠ, οργανώθηκαν από τον συντονιστή εφημερίας, κλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν άμεσα ιατροί από έξω εκτός ωραρίου, ιατροί εκτός ειδικότητας απ’ όλο το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό που εφημέρευε. Ήταν ένα σοβαρό περιστατικό το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα έλαβε αίσιο τέλος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter