Περισσότερα από 1.500 ζωντανά χελωνάκια βρέθηκαν τυλιγμένα με ταινία σε αεροδρόμιο των Φιλιππίνων (Photos)

Περισσότερα από 1.500 ζωντανά χελωνάκια βρέθηκαν τυλιγμένα με ταινία σε αεροδρόμιο των Φιλιππίνων (Photos)

Τέσσερις παρατημένες βαλίτσες, οι οποίες περιείχαν σπάνια και προστατευμένα είδη χελώνας, εντόπισε η αστυνομία στο χώρο των αφίξεων του αεροδρομίου της Μανίλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

1.529 χελωνάκια, ζωντανά, δεμένα με κολλητική ταινία βρέθηκαν, χθες, Κυριακή στο αεροδρόμιο της πρωτεύσας των Φιλιππίνων, Μανίλα. Τα χελωνάκια θεωρούνται όλα σπάνια είδη, όπως η ινδική χελώνα-αστέρι (λόγω του σχήματος στο κέλυφός τους), η κόκκινη χελώνα Νότιας Αμερικής (με κόκκινα πόδια), η αφρικανική χελώνα sulcata και η χελώνα του γλυκού νερού (με χαρακτηριστικές κόκκινες λωρίδες στα πλευρά του κεφαλιού).

Οι αρχές είπαν ότι τις βαλίτσες μετέφερε Φιλιππινέζος υπήκοος, ο οποίος έφθασε στη χώρα με πτήση από το Χονγκ Κονγκ, και δεν τις παρέλαβε ποτέ από το χώρο αποσκευών.

Η αξία των μικρών χελωνών ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια πέσος Φιλιππίνων (76.000 ευρώ). Πολλοί τα αγοράζουν ως κατοικίδια, άλλοι για το κρέας τους, ενώ σε ορισμένες ασιατικές χώρες χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην παραδοσιακή ιατρική.



Στις Φιλιππίνες, η λαθρεμπορία ζώων θεωρείται σοβαρή υπόθεση. Οι παραβάτες τιμωρούνται με δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 200.000 πέσος (3.400 ευρώ).

Η νοτιοανατολική Ασία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τη λαθρεμπορία σπάνιων ζώων. Οι τελωνειακές αρχές των Φιλιππίνων κατείσχαν το 2018 συνολικά 560 είδη άγριων ζώων και ζώων υπό εξαφάνιση, εκ των οποίων 250 σαύρες γκέκο, 254 είδη κοραλλιών και αρκετά ακόμη ερπετοειδή. Το 2019 έχουν ήδη εντοπίσει 63 ιγκουάνα, χαμαιλέοντες και σπάνιες σαύρες σε δέματα και αποσκευές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter