Περιστέρι: 2/2 κόντρα στους «αιωνίους» 18 χρόνια μετά!

Περιστέρι: 2/2 κόντρα στους «αιωνίους» 18 χρόνια μετά!

Το Περιστέρι κέρδισε και τον Ολυμπιακό για την Basket League, επικρατώντας του με 81-76 και πέτυχε ένα τρομερό επίτευγμα, μετά από πολλά χρόνια, έχοντας ξανά τον Αργύρη Πεδουλάκη προπονητή.

Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων, γράφει ιστορία φέτος με την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία, αφού έχει καταφέρει να κερδίσει ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην έδρα της, κάτι πραγματικά σπουδαίο και πολύ δύσκολο.

Τελευταία φορά που το Περιστέρι είχε κερδίσει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό την ίδια σεζόν, ήταν το μακρινό 2001 όπου στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος είχε επικρατήσει με 66-61 επί του “τριφυλλιού” και με 84-72 απέναντι στους “ερυθρόλευκους”.

Κοινή συνισταμένη των φετινών επιτευγμάτων και όσων έπραξαν πριν 18 χρόνια οι κυανοκίτρινοι είναι φυσικά ο προπονητής-σημείο αναφοράς στην ιστορία του Συλλόγου της Δυτικής όχθης, Αργύρης Πεδουλάκης, που έχει συνυφασμένο το όνομα του με τις τις λαμπερές στιγμές από την ίδρυση (1971) του ΓΣΠ μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα εκείνη την τρομερή σεζόν (σ.σ. 2000-01), το Περιστέρι του Έλληνα προπονητή είχε τερματίσει στην κορυφή της Α1 σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και είχε βάλει την… σφραγίδα του για τα καλά στον χάρτη του ελληνικού μπάσκετ, φτάνοντας μέχρι τα σαλόνια της Ευρωλίγκα.

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter