Περιστέρι: Επική γκάφα σε έγγραφο στη Διαύγεια δείχνει «φωτογραφικό» διαγωνισμό – Τι απαντά ο Δήμαρχος

Περιστέρι: Επική γκάφα σε έγγραφο στη Διαύγεια δείχνει «φωτογραφικό» διαγωνισμό – Τι απαντά ο Δήμαρχος

Αίσθηση προκαλεί έγγραφο του Δήμου Περιστερίου που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», στο οποίο προφανώς έχει ξεχαστεί σημείωση προς υπάλληλο του Δήμου να ελέγξει αν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σε διαγωνισμό για την προμήθεια αδρανών υλικών «τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε».

Σύμφωνα με το έγγραφο της Πράξης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Περιστερίου που δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια με αριθμό ΑΔΑ: 657ΙΩΞ2-0Κ0, συζητήθηκε και εγκρίθηκε συνοπτικός διαγωνισμός για την προμήθεια αδρανών υλικών προϋπολογισμού 39.998,68 ευρώ.

Στην παράγραφο 4 του άρθρου 9, στην οποίαν περιγράφονται τα κριτήρια επιλογής του ανάδοχου του έργου, υπάρχει η εξής αναφορά: Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το.

Ολόκληρη η παράγραφος έχει ως εξής:

4. Κατάλογος συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων (Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το) με την παρούσα σύμβαση προμηθειών που εκτελέσθηκαν την τελευταία τριετία (όχι αναγκαστικά σε ξεχωριστά έτη), συνοδευόμενος από βεβαιώσεις ορθής εκτέλεσης και ολοκλήρωσης.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/11/10/5a05ea03cd3a186d19511455.pdf

Δείτε το επίμαχο έγγραφο στη Διαύγεια ΕΔΩ.

Όπως είναι λογικό η εν λόγω αναφορά δημιουργεί υποψίες για «φωτογραφικό» διαγωνισμό. Ωστόσο η δημοτική Αρχή κάνει λόγο για “προβοκάτσια”.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδεις, αναφέρει ότι «το κείμενο που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” με γεμίζει οργή και αποτελεί πρόκληση για κάθε πολίτη» ενώ ισχυρίζεται πως «είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. 

«Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν “καμπάνες”. Χρόνια τώρα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές χιλιάδες αναρτήσεις στη “Διαύγεια” για προμήθειες και έργα, με απόλυτη διαφάνεια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να “παίξει” με την ιστορία ενός υποδειγματικού δήμου», καταλήγει. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter