Περού: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα – 4 νεκροί τουρίστες, 2 Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες

Περού: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα – 4 νεκροί τουρίστες, 2 Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες

Δυστύχημα σημειώθηκε τη Δευτέρα στο Περού, όταν τουριστικό λεωφορείο που επέστρεφε από το Μάτσου Πίτσου έπεσε σε χαράδρα 100 μέτρων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού της χώρας.

Η πτώση στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις εκ των επιβαινόντων, τρεις Κολομβιανούς και έναν Περουβιανό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ανάμεσα στους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται και δύο Έλληνες ταξιδιώτες, αλλά και πολίτες της Γαλλίας, του Καναδά, του Ισραήλ, της Αργεντινής, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Περού.

Τραυματίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού του Περού είναι και ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τις κυβερνήσεις των χωρών των ξένων τουριστών που δυστυχώς απεβίωσαν»
, ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών του Περού.

Η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, η έλλειψη επαρκούς σήμανσης και η οδηγική συμπεριφορά αποτελούν αιτίες για τις οποίες συμβαίνουν αρκετά τροχαία δυστυχήματα στη χώρα της Νοτίου Αμερικής. Περίπου 20 ημέρες πριν από το περιστατικό στο Μάτσου Πίτσου, συνέβη νέο θανατηφόρο ατύχημα, με πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στην επαρχία Τζουνίν, γεγονός που προκάλεσε τον θάνατο σε 16 επιβαίνοντες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter