Περού-Προεδρικές εκλογές: Διευρύνεται το προβάδισμα του Πέδρο Καστίγιο

Περού-Προεδρικές εκλογές: Διευρύνεται το προβάδισμα του Πέδρο Καστίγιο

Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς για την προεδρία του Περού, ο Πέδρο Καστίγιο, ξεπέρασε τις εννέα μονάδες διαφορά από την υποψήφια της λαϊκιστικής δεξιάς Κέικο Φουχιμόρι ως προς την πρόθεση ψήφου ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την 6η Ιουνίου, υπέδειξε δημοσκόπηση που μεταδόθηκε χθες Κυριακή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό περουβιανού τηλεοπτικού δικτύου ο κ. Καστίγιο συγκεντρώνει το 43% των προθέσεων ψήφου, έναντι ενός 34% της κυρίας Φουχιμόρι, της κόρης του – φυλακισμένου σήμερα – πρώην προέδρου Αλμπέρτο Φουχιμόρι.

Πάντα κατά τη συγκεκριμένη έρευνα, το 13% των περουβιανών ψηφοφόρων είπε ότι σκοπεύει να ψηφίσει λευκό ή άκυρο, ενώ το 10% δεν εξέφρασε άποψη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την 30ή Απριλίου σε δείγμα 1.204 προσώπων και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±2,8%, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ipsos.

Ο κ. Καστίγιο, εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής, 51 ετών, επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την 11η Απριλίου συγκεντρώνοντας το 18,92% των ψήφων, ακολουθούμενος από την κυρία Φουχιμόρι (13,40%), σε μια αναμέτρηση στην οποία συμμετείχαν 18 υποψήφιοι, αριθμός χωρίς προηγούμενη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter