Περούκα-gate: Τη γλύτωσε για νομικούς λόγους ο Δημάδης

Περούκα-gate: Τη γλύτωσε για νομικούς λόγους ο Δημάδης

Δεν έγινε τελικά η δίκη για την πλαστογραφία σε βάρος Δημάδη – Σουλτογιάννη, αφού το δικαστήριο για νομικούς λόγους δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Αγωγή εναντίον τους πρόκειται να υποβάλλει ο Γιώργος Χριστοφορίδης.

Απαράδεκτη για νομικούς και τυπικούς λόγους κρίθηκε η ποινική δίωξη κατά των δημοσιογράφων Θάνου Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη για το αδίκημα της πλαστογραφίας. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνταν δεν τελέστηκε κατά την άσκηση της υπηρεσίας του πρώην ειδικού συμβούλου του, Νίκου Παππά, Γιώργου Χριστοφορίδη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να σταθεί η δίωξη σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τις διατάξεις που αφορούν την τέλεση εγκλημάτων από Έλληνες στο εξωτερικό προκειμένου να σταθεί ποινική δίωξη θα πρέπει είτε να υπάρχει μήνυση του παθόντα, εν προκειμένω δηλαδή του Γιώργου Χριστοφορίδη του οποίου πλαστογραφήθηκε η υπογραφή, είτε το αδίκημα να έχει τελεστεί σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Γιώργος Χριστοφοριδης κατέθεσε σε βάρος των δύο δημοσιογράφων μηνυτήρια αναφορά έξι μήνες μετά την τέλεση του αδικήματος, δηλαδή εκπρόθεσμα. Η καθυστέρηση οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr στο γεγονός ότι ο πρώην σύμβουλος του Νίκου Παππά δεν είχε αρχικώς πρόθεση να προσφύγει κατά των δύο δημοσιογράφων και το έπραξε αφού ο Θάνος Δημάδης του απέστειλε εξώδικο σχετικό με την υπόθεση.

Ως εκ τούτου για να δικαστούν οι δύο δημοσιογράφοι θα έπρεπε το δικαστήριο να δεχθεί ότι το αδίκημα τελέστηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του πρώην ειδικού συμβούλου του Νίκου Παππα. Ωστόσο, δεχόμενο τις σχετικές ενστάσεις της υπεράσπισης και κατόπιν και σχετικής πρότασης του εισαγγελέα της έδρας, δεν μπήκε καν στην ουσία της υπόθεσης κηρύσσοντας την ποινική δίωξη απαράδεκτη για τυπικούς λόγους, κρίνοντας ότι το πιθανό αδίκημα σε βάρος του Γιώργου Χριστοφορίδη δεν τελέστηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δημοσιογράφοι κατηγορούνταν για πλαστογράφηση της υπογραφής του Γιώργου Χριστοφορίδη, στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ελληνική διπλωματική αποστολή, στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, με αντικείμενο το μεταναστευτικό. Τότε, οι δύο ανταποκριτές στις ΗΠΑ, φορώντας περούκες, μπήκαν στο μπαρ του ξενοδοχείου, παρήγγειλαν και -στο τέλος- χρέωσαν τα ποτά τους στο δωμάτιο του τότε συμβούλου του Νίκου Παππά, υπογράφοντας ως «Χριστοφορίδης».

«Ο κατηγορούμενος επικαλούμενος νομικούς και τυπικούς λόγους απέφυγε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και το δικαστήριο τελικά για λόγους νομικούς κήρυξε απαράδεκτη τη δίωξη. Είναι εσφαλμένη η απόφαση» ανέφερε στο documentonews.gr ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Περικλής Παρασχακης.

Σε κάθε περίπτωση ο Γιώργος Χριστοφορίδης πρόκειται να καταθέσει αγωγή σε βάρος των δύο δημοσιογράφων ώστε την υπόθεση να διαλευκάνουν τα αστικά δικαστήρια. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά με την υπόθεση:

«Να μην έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια επέλεξε ο Θάνος Δημάδης, που κάθισε σήμερα στο σκαμνί του Β’ Μονομελούς, ύστερα από ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος του ο εισαγγελέας για πλαστογραφία μετά χρήσεως. Για την υπόθεση «perouka gate», που απασχόλησε το πανελλήνιο, όταν (Σεπτέμβριος 2016) εντοπίστηκε μαζί με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη να παρακολουθούν με περούκες τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και να έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή μου, ως ειδικού συμβούλου της κυβέρνησης, Δημάδης και Σουλτογιάννης έκαναν σήμερα ένσταση ισχυριζόμενοι ότι το αδίκημα δεν τελέστηκε κατά την άσκηση της υπηρεσίας μου. Επιχείρημα που προέβαλαν και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, αλλά ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης. Κατά συνέπεια, το δικαστήριο δεν προχώρησε καν στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, ώστε να αποδειχθεί η πλαστογραφία την οποία είδε με τα μάτια του το σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης (αφού η απόδειξη όπου οι δύο κατηγορούμενοι έβαλαν το όνομα μου, αριθμό δωματίου και μια δυσανάγνωστη υπογραφή έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα), ενώ την έχει ομολογήσει και ο ένας από τους δύο σήμερα κατηγορούμενους, Δημήτρης Σουλτογιάννης, στην τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον τηλεοπτικό σταθμό Star λίγες μέρες μετά το περιστατικό (21/9/16), λέγοντας ότι η πλαστογραφία έγινε «πάνω στη γρηγοράδα» τους. 

https://www.youtube.com/watch?v=5LO45JhU8OA

Ο ίδιος, μάλιστα, παραδέχθηκε ότι η ομολογία του έγινε σε συνεννόηση με τον Θάνο Δημάδη. Δημάδης και Σουλτογιάννης θα ζήσουν για πάντα με τη ρετσινιά του πλαστογράφου, αφου επέλεξαν να μη δικαστούν. Μα ποιος αθώος το κάνει αυτό; Η αλήθεια θα αποδειχθεί στα αστικά δικαστήρια, όπου έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου, Περικλή Πασχάκη, να προσφύγει».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter