Πεσκόφ σε CNN/Αμανπούρ: Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά μόνον αν απειληθεί η Ρωσία (Video)

Πεσκόφ σε CNN/Αμανπούρ: Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά μόνον αν απειληθεί η Ρωσία (Video)

«Φιλοξενούμενος» της Κριστιάν Αμανπούρ στο CNN ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ο οποίος όπως ήταν λογικό αντιμετώπισε μια σειρά καυτών ερωτήσεων για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.  

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στην Κριστιάν Αμανπούρ δεν απέκλεισε την χρήση πυρηνικών από τη Ρωσία, ξεκαθάρισε όμως πως αυτό θα συνέβαινε «μόνο εάν απειλείτο η ίδια η ύπαρξή της».

Επίσης, υποστήριξε ότι όλα πάνε βάσει του αρχικού σχεδίου και ότι κανείς δεν πίστευε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» -όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο- στην Ουκρανία θα διαρκούσε μόνο δυο μέρες.

Πάντως, ο Πεσκόφ παραδέχθηκε ότι οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις είπε ότι ο στόχος στη Μαριούπολη είναι η εκκαθάριση της πόλης από τους εθνικιστές.

Όσον αφορά την ερώτηση της Κριστιάν Αμανπούρ γιατί η Ρωσία είχε αρνηθεί επανειλημμένα πως δεν θα γινόταν επίθεση στην Ουκρανία ο Πεσκόφ παραδέχθηκε πως, ναι υπήρχαν τέτοιες δηλώσεις, αλλά η Ρωσία ήλπιζε πως θα έδιναν αποτελέσματα οι συνομιλίες του σχήματος της Νορμανδίας (σ.σ.  συνομιλίες απεσταλμένων  της Ουκρανίας και της Ρωσίας με ομολόγους τους από τη Γαλλία και τη Γερμανία). Και συμπλήρωσε:

«Μετά από αυτό ήταν σαφές για τους ειδικούς μας στην Άμυνα, ότι η Ουκρανία επρόκειτο να επιτεθεί κατά του Ντονμπάς. Πριν την επιχείρηση η Ουκρανία είχε συγκεντρώσει 120.000 στρατιώτες στα σύνορα και υπήρχαν σαφείς ενδείξεις πως επρόκειτο να ξεκινήσει μια επίθεση. Αυτή λοιπόν ήταν η αιτία. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν θέλαμε να πιστεύαμε πως κανείς δεν θα προειδοποιούσε την Ουκρανία (σ.σ. να οδηγήσει σε ναυάγιο τη διαδικασία)»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter