Πετάει ο χαρταετός και ο… κορονοϊός

Πετάει ο χαρταετός και ο… κορονοϊός

Την ώρα που το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση, με τα νέα κρούσματα και τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών να βρίσκονται στα ύψη, η κυβέρνηση κρατά τα πάρκα ανοιχτά, έτοιμη να αποδώσει ξανά τις ευθύνες στους πολίτες.

Αν και τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν πληροφορίες για κλείσιμο των πάρκων ενόψει του τριημέρου, τα τελευταία δεδομένα, έπειτα από διαρροές κυβερνητικών πηγών στα κυβερνητικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι η Καθαρά Δευτέρα θα είναι όπως κάθε άλλη Δευτέρα εντός lockdown, όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ.

Εν ολίγοις, σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, δεν υπάρχει εντολή για κλείσιμο των πάρκων ή για απαγόρευση πετάγματος χαρταετού. Θα παραμείνουν οι υπάρχοντες περιορισμοί που αφορούν τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο (πεζή ή με ποδήλατο), όπως και για τις μετακινήσεις εκτός νομού (όπου απαγορεύονται πλην των γνωστών εξαιρέσεων).

Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξουν και νέες συστάσεις των ειδικών προς τους πολίτες, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού στα πάρκα και τις πλατείες. Ωστόσο βάσει των περιορισμών που ήδη ισχύουν, θεωρείται δύσκολη η αποφυγή εικόνων συνωστισμού, καθώς η επιλογή των κοντινότερων τοποθεσιών αναψυχής είναι ουσιαστικά μονόδρομος, από τη στιγμή που οι μετακινήσεις εκτός δήμων (με τον κωδικό 6) επιτρέπονται μόνο με τα πόδια ή με το ποδήλατο.

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και δη της Αττικής (όπου εντοπίζεται τετραψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες) εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, με την κυβέρνηση να διατηρεί, όπως φαίνεται, ενόψει τριημέρου μία σειρά μέτρων που μέχρι στιγμής δεν δείχνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Αντίθετα, με την υπάρχουσα κατάσταση, οι πολίτες που θα θελήσουν να πάρουν μια «ανάσα» ενόψει τριημέρου, θα μεταβούν στην κοντινότερη δυνατή επιλογή, με τον συνωστισμό να φαντάζει αναπόφευκτος. Και ύστερα, πιθανότατα η κυβέρνηση να επιδοθεί εκ νέου στο γνωστό «σπορ» της απόδοσης ευθυνών στους πολίτες, όπως συμβαίνει εδώ και έναν χρόνο, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες που της αναλογούν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter