Πέταξαν τον Λούλη από γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής

Πέταξαν τον Λούλη από γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής

Από αυτούς που είδαν την πόρτα της εξόδου στον χθεσινό ανασχηματισμό είναι ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Λούλης, ο οποίος είχε απασχολήσει το προηγούμενο διάστημα για τον ανύπαρκτο πανεπιστημιακό τίτλο.

Ο κ. Λούλης αντικαταστάθηκε από τη Βίκυ Λοΐζου. Ωστόσο, η κυβέρνηση της αριστείας απλά ανακοίνωσε τη νέα επιλογή, χωρίς να γίνει καμία αναφορά στο περιβόητο σύστημα αξιολόγησης που ευαγγελίζεται το «επιτελικό κράτος», με στόχο να ελέγχει την απόδοση των γραμματέων.

Δείτε επίσης: Ο Λούλης ομολογεί ότι είναι ο νέος… Διαματάρης

Το θέμα του πτυχίου είχε αναδείξει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο κ. Λούλης να παραδεχτεί με δήλωσή του πως ήταν… ο νέος Διαματάρης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πριν από περίπου δύο μήνες, η Δώρα Αυγέρη, η οποία έκανε αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στους υπουργούς Επικρατείας και Τουρισμού, Γ. Γεραπετρίτη και Χ. Θεοχάρη να λάβει το ισότιμο πτυχίο του γ.γ. Τουρισμού. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λούλης, δηλώνει διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων.

Δείτε επίσης: Και η Μαρέβα «ευνοημένη» από τον ανασχηματισμό!

H Δ. Αυγέρη επικαλέστηκε τον νόμο του «Επιτελικού Κράτους», το οποίο στο άρθρο 44 ορίζει -μεταξύ άλλων- ότι γενικοί ή ειδικοί γραμματείς υπουργείων μπορούν να διοριστούν ιδιώτες αρκεί να έχουν πτυχίο ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. Στο βιογραφικό του γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού, Κων. Λούλη, ο οποίος -όπως είχε δημοσιεύσει η ΕΦΣΥΝ- είναι υμνητής της Χούντας και του Γ. Παπαδόπουλου, σημειώνεται πως «είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter