Πέθανε η ακτιβίστρια Ευαγγελία Βλάμη

Πέθανε η ακτιβίστρια Ευαγγελία Βλάμη

Πέθανε η Ευαγγελία Βλάμη, γνωστή ακτιβίστρια της ΛΟΑΤ κοινότητας με έντονη δράση και παρουσία στον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Το περιοδικό antivirus έγραψε για τον θάνατο της:

Με μεγάλη λύπη και στενοχώρια ανακοινώνουμε ότι η Ευαγγελία Βλάμη δεν βρίσκεται πια κοντά μας.

Η Ευαγγελία ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του φεμινιστικού λεσβιακού ακτιβισμού στην Ελλάδα με περισσότερα από 40 χρόνια δράσης υπέρ των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων.

Ήταν η πρώτη λεσβία που τέλεσε πολιτικό γάμο στη χώρα στην Τήλο το 2008 ενώ ήταν μέλος και του Athens Pride για πάνω απο μια δεκαετία.

Οι αγώνες τις σχημάτισαν τη σύγχρονη κοινότητα και μέσα απο αυτούς θα τη θυμόμαστε για πάντα.

Ο Γρηγόρης Βαλιανάτος έγραψε για τον θάνατο της Βλάμη:

Με απέραντη οδύνη και αγάπη είμαι υποχρεωμένος ν ανακοινώσω προς θεούς κι ανθρώπους πως η μεγάλη η δυνατή η τρυφερή η αποφασισμένη καρδιά τη φεμινίστριας λεσβίας ακτιβίστριας Ευαγγελίας Βλάμη δεν χτυπάει πιά. Για 4 δεκαετίες η Βαγγελιώ με τους αγώνες, τη συντροφιά, τη συμμετοχή, τη γλώσσα και την τρυφερότητά της άλλαξε τη ζωή μας Το θάρρος, η ψυχάρα η τόλμη και η αγάπη της προς όλες μας θα είναι πάντα μαζί μας. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ!

https://www.facebook.com/gregory.vallianatos.3/posts/10211130467930337?match=ZXZhbmdlbGlhIHZsYW1pLGV2YW5nZWxpYSx2bGFtaQ%3D%3D

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter