Πέθανε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Λένα Δουκίδου

Πέθανε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Λένα Δουκίδου

Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η δημοσιογράφος και και συγγραφέας Λένα Δουκίδου, γνωστή για τους αγώνες της για τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Η Λένα Δουκίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Ιστορικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Έλαβε αμέσως μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα, ενταγμένη στην Δημοκρατική Άμυνα με ευθύνη τον Τύπο.

Συνελήφθη τον Ιούνιο του 1968 ενώ το 1972 συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα του αντιδικτατορικού πρώτου τεύχους του περιοδικού Αντί, μαζί με τον Αντώνη Καρκαγιάννη και τον Χρήστο Παπουτσάκη. Απέκτησε μια κόρη με τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρκαγιάννη.

Εργάστηκε σε αθηναϊκές εφημερίδες όπως Καθημερινή, Ελευθεροτυπία, Βήμα, και στην τηλεόραση (ΕΡΤ).

Πολύ σημαντικά θεωρούνται τα βιβλία της «Πώς Φτάσαμε στη Δικτατορία του ’67» (2012), τα μυθιστορήματα «Πάντα λίγο νωρίς» – για τον σύγχρονο κόσμο της επικοινωνίας – και «Η Έλσα και οι Άλλοι» – ένα βλέμμα προς το τεχνολογικό αύριο.

Η πολιτική κηδεία της Λένας Δουκίδου θα γίνει τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, στις 12 μ. στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.

Συλλυπητήρια από την ΕΣΗΕΑ

Η Λένα Δουκίδου είχε εκλεγεί ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. ανέφερε η Ένωση, ενώ με τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρκαγιάννη απέκτησαν μία κόρη, την Μαργαρίτα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την μονάκριβη κόρη της, την οικογένεια και τους οικείους της και αποχαιρετά μία κυρία της ελληνικής Δημοσιογραφίας.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αποχαιρετούμε σήμερα τη Λένα Δουκίδου, μια δημοσιογράφο που σημάδεψε με τα κείμενά της, την αντιστασιακή της δράση και τη συνδικαλιστική της προσφορά πάνω από μισό αιώνα ιστορίας της ελληνικής δημοσιογραφίας» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «η ακεραιότητα του χαρακτήρα της, η πίστη της στη δεοντολογία και η πολιτική της συνέπεια θα αποτελούν παράδειγμα για τους νέους δημοσιογράφους».

Πηγή: avgi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter