Πέθανε η Ολυμπία Δουκάκη

Πέθανε η Ολυμπία Δουκάκη

Η ελληνικής καταγωγής, βραβευμένη με Όσκαρ, ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή σε ηλικία σε ηλικία 90 ετών. Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πέθανε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, καθώς η υγεία της πολύ επιβαρυμένη.

«Η αγαπημένη μου αδερφή, Ολυμπία Δουκάκη, έφυγε από τη ζωή το πρωί στη Νέα Υόρκη» έγραψε ο αδερφός της Απόλλωνας που επιβεβαίωσε τον θάνατό της ηθοποιού στο Facebook. «Μετά από μήνες προβλημάτων υγείας, τελικά αναπαύθηκε εν ειρήνη και πήγε να συναντήσει τον Λούις» συνέχισε ο αδερφός της, χωρίς να διευκρινίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Γεννήθηκε στην Μασαχουσέτη στις 20 Ιουνίου του 1931, από την Αλεξάνδρα και τον Κωνσταντίνο Δουκάκη, μετανάστες από την Ελλάδα. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 και ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο και τη μεγάλη οθόνη. Εκεί έμελλε να γνωρίσει και τον άνδρα που έγινε ο σύντροφος της ζωής της, τον ηθοποιό Λούις Ζόριτς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018.

Με τον αδερφό της Μάικλ στην προεκλογική εκστρατεία του 1988

 

Το ζευγάρι μετακόμισε στο Νιου Τζέρσι λίγα χρόνια αργότερα, με σκοπό να αποκτήσει οικογένεια. Εκεί η Ολυμπία Δουκάκη μεγάλωσε τα τρία της παιδιά, την Χριστίνα, τον Πίτερ και τον Στεφάν.

Το αποκορύφωμα της καριέρρας της ήταν η ταινία «Κάτω από την λάμψη του φεγγαριού» (1987), που της χάρισε το Όσκαρ Β γυβναικείου ρόλου. Άλλες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε είναι οι «Ανθισμένες Μανόλιες» (1989), «Κοίτα Ποιος Μιλάει» (1989), «Mr. Holland’s Opus» (1995), «Ακαταμάχητη Αφροδίτη» (1995), «The Cemetery club» (1993), «The Event» (2003), «Cloudburst» (2011), «Seven Chinese Brothers» (2015)», «Dad» (1989), «Υστερόγραφο μιας σχέσης» (2006) και «Εργαζόμενο κορίτσι» (1988).

Η Ολυμπία Δουκάκη στήριξε με όλες της τις δυνάμεις τον αδερφό της Μάικλ Δουκάκη, όταν το 1988 διεκδίκησε την προεδρία των ΗΠΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter