Πέθανε στα Ιμαλάια ο Αντώνης Σύκαρης, κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης – «Σας αγαπώ όλους», έλεγε στην τελευταία του ανάρτηση

Πέθανε στα Ιμαλάια ο Αντώνης Σύκαρης, κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης – «Σας αγαπώ όλους», έλεγε στην τελευταία του ανάρτηση

«Έσβησε» ο Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης που είχε ανέβει στα Ιμαλάια.

Όπως επισημαίνεται σε ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram «δυστυχώς συνέβη ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Συνέβη ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή. Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή. Σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ υστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου», αναφέρει η σχετική ανάρτηση στο Instagram.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Συκάρης

Ο Αντώνης Συκάρης θεωρούνταν ο κορυφαίος ορειβάτης και αλπινιστής της χώρας και ήταν ο μοναδικός Έλληνας που είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει με επιτυχία 5 από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μ. του κόσμου.

Ο έμπειρος ορειβάτης πέθανε στην προσπάθειά του να κατακτήσει την κορυφή του Νταουλαγκίρι ύψους 8.167 μέτρων στο Νεπάλ, την 8η ψηλότερη κορυφή του κόσμου. Το 1998, έχασαν την ζωή τους εκεί, οι ορειβάτες Νίκος Παπανδρέου και Μπάμπης Τσουπράς.

Λίγο πριν χάσει τη ζωή του, ο 60χρονος ορειβάτης είχε ανεβάσει μια φωτογραφία στο Instagram με μια φωτογραφία και κλείνοντας με τη φράση «Σας αγαπώ όλους».

Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50 -ώρα Νεπάλ, βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα.
Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή:
Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του.
Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του.
Και στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαροπουλο.
Ακόμα θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου.
Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!!
Ο “πα” είναι στην κορυφή!!!
Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή!
Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!!
Σας αγαπώ όλους!!!

 

Διαβάστε επίσης

Αντώνης Σύκαρης: Η συγκινητική ανάρτηση αγκαλιά με την εγγονή του πριν αποχωρήσει για το Νεπάλ «Γιατί ρισκάρεις την ζωή σου…»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter