Πέθανε ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης

Πέθανε ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης
Φωτογραφία: angelicoussisgroup

Μετά από νοσηλεία τριών εβδομάδων, ο Έλληνας εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Είχε υποστεί καρδιακή προσβολή το Σάββατο 20 Μαρτίου στο σπίτι του. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και διασωληνώθηκε. Όμως δεν άντεξε.

Με βάση τα πλοία του, θεωρείται ο μεγαλύτερος Έλληνας εφοπλιστής καθώς ο στόλος περιελάμβανε 149 πλοία, από τα οποία τα 126 (ποσοστό 89,3%) είναι υπό ελληνική σημαία. Το ελληνικό νηολόγιο αριθμεί 584 πλοία άνω των 1.000 τόνων, κάτι που σημαίνει ότι τα πλοία του ομίλου Αγγελικούση αποτελούν το 21,5% του ελληνικού νηολογίου και το 40% με βάση τη χωρητικότητα του στόλου

Ιδρυτής της αυτοκρατορίας είναι ο πατέρας του Αντώνης, που παρασημοφορήθηκε δύο φορές από την ελληνική και άλλες δύο από την αγγλική κυβέρνηση για τη δράση και την αυταπάρνηση που έδειξε στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Διάδοχος του στη διοίκηση του Ομίλου είναι όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος η κόρη του Μαρία.

Σε ανακοίνωση της οικογένειας Αγγελικούση που εκδόθηκε πριν από λίγο αναφέρονται τα εξής:

«Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης, η Μαρία Αγγελικούση, κόρη του Ιωάννη Αγγελικούση, προέδρου του Αngelicoussis Group of Companies, αναγγέλλει τον θάνατο του πατέρα της, νωρίτερα σήμερα, 10 Απριλίου, ο οποίος απεβίωσε ήρεμα στον ύπνο του, περιστοιχιζόμενος από τα μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος. Η απώλειά του θα είναι δυσβάσταχτη.

Ο Ιωάννης Αγγελικούσης υπέστη καρδιακό επεισόδιο στις 20 Μαρτίου και παρά την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα που του παρείχε το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Η οικογένειά του επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους ιατρούς και τους νοσηλευτές για την υποστήριξη και τη φροντίδα που του παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Το σύνολο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της οικογένειας Αγγελικούση σε όλον τον κόσμο ενημερώθηκαν νωρίτερα σήμερα για τα θλιβερά νέα.

 

Η οικογένεια παρακαλεί να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της σ’ αυτή τη στιγμή του μεγάλου πένθους.

 

Η κόρη του Ιωάννη Αγγελικούση, Μαρία, τον διαδέχεται ως Chief Executive Officer του Angelicousis Group of Companies».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter