Πέθανε ο εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν

Πέθανε ο εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν

Ο Γεβγένι Ντζουγκασβίλι χρησιμοποιούσε το πραγματικό επώνυμο της οικογένειάς του και είχε υποστηρίξει πολλές φορές δημοσίως -αρνούμενος τα περί σφαγών- τη μνήμη του παππού του.

Ο Ντζουγκασβίλι βρέθηκε μόνος, στο σπίτι του, ενώ οι αρχές, απέφυγαν να αποκαλύψουν για πόσες ημέρες ήταν νεκρός, πριν εντοπιστεί από τους αρμόδιους.

Υπήρξε λέκτορας σε στρατιωτικές ακαδημίες περισσότερο από είκοσι χρόνια.

Ο εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν – που έχει 8 εγγόνια – είχε πολύ κακές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στον οποίο είχε ασκήσει πολλές φορές κριτική για τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε από την πλευρά του, χαρακτηρίσει «σχιζοφρενή» τον Ντζούγκασβιλ, ο οποίος είχε καταφύγει στα δικαστήρια (μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) για να υποστηρίξει την υστεροφημία του Ιωσήφ Στάλιν.

Ο παππούς του – Ιωσήφ Στάλιν – ήταν ένας από τους βασικούς ιθύνοντες της συντριβής της Χιτλερικής Γερμανίας και ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης σε μία εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας.

Ο Ντζουγκασβίλι ήταν γιος του Γιάκοφ (κάτω φωτογραφίες), ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εικάζεται πως πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Σασενχάζουζ, το 1943.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter