Πέθανε ο «φούρναρης της Κω» Διονύσης Αρβανιτάκης

Πέθανε ο «φούρναρης της Κω» Διονύσης Αρβανιτάκης

«Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει ψωμί σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές» είχε πει σε ομιλία του ο πρόεδρος της Κομισιόν στην Ευρωβουλή ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης, γνωστός ως «φούρναρης της Κω» τιμήθηκε με το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών 2016 από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών, βυθίζοντας στην θλίψη την κοινωνία της Κω

Για τη βράβευση του ο Διονύσης Αρβανιτάκης είπε στους δημοσιογράφους: «Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και ήμασταν οκτώ αδέλφια. Πήγα στην Αυστραλία, όταν ήμουν δεκαπέντε ετών επειδή η οικογένειά μου δεν είχε να φάει. Ήμουν σε μια βάρκα για σαράντα μέρες. Όταν έφτασα εκεί, δεν μπορούσα να βρω δουλειά, δεν μπορούσα να μιλήσω αγγλικά, και ήμουν αναγκασμένος να κοιμάμαι στον δρόμο. Ξέρω πώς είναι να κοιμάσαι στον δρόμο. Έτσι, καθημερινά οδηγώ το φορτηγό μου στο λιμάνι και μοιράζω ψωμί στους πρόσφυγες. Ο γιος μου είναι ο επιχειρηματικός εταίρος μου. Μου λέει: Μπαμπά, σε παρακαλώ. Είναι καλό να βοηθάμε, αλλά όχι κάθε μέρα. Αλλά εξακολουθώ να πηγαίνω κάθε μέρα, γιατί ξέρω πώς είναι να μην έχεις τίποτα».

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα (και ώρα 14.00) στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου στο Πλατάνι.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν:

«Καλό ταξίδι Διονύση Αρβανιτάκη, παντοτινό σύμβολο μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας που νοιάζεται τους αδύναμους», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς για την απώλεια του φούρναρη της Κω. Στην ίδια ανάρτησή του ο κ. Σχοινάς υπενθυμίζει και τη δήλωση που είχε κάνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Ευρώπη είναι ο φούρναρης της Κω που μοιράζει το ψωμί του στους πρόσφυγες και στις πεινασμένες ψυχές».

Πηγή: dimokratiki.gr

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter