Πέθανε ο Γιάννης Γιαννίκος, εκδότης της «Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας» και της «Πράβντα»

Πέθανε ο Γιάννης Γιαννίκος, εκδότης της «Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας» και της «Πράβντα»

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο εκδότης Γιάννης Γιαννίκος, το όνομα του οποίου ταυτίστηκε με την έκδοση της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας και την επανέκδοση της εφημερίδας “Πράβντα”, την οποία αγόρασε το 1991.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Πούσκιν ο Γιάννης Γιαννίκος ήταν «ο άνθρωπος που έμαθε στους Έλληνες να αγαπούν τη Ρωσία».

Στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου Πούσκιν αναφέρεται: «Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Γιαννίκος (…) Eξέδωσε πλήθος εγκυκλοπαιδειών και ταύτισε το όνομά του με την έκδοση της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας, η οποία γνώρισε πρωτοφανή εκδοτική επιτυχία στην Ελλάδα. Ο Γιάννης Γιαννίκος κυριάρχησε για δεκαετίες στις ελληνορωσικές σχέσεις και προώθησε στην Ελλάδα το ρωσικό πολιτισμό, είτε μέσα από τις εκδόσεις των σημαντικότερων σοβιετικών έργων, είτε μέσω του Ινστιτούτου Πούσκιν. Ανέπτυξε πολυσχιδείς επιχειρηματικές σχέσεις με την Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η επανέκδοση της θρυλικής εφημερίδας “Πράβντα”, την οποία αγόρασε το 1991.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στη μία το μεσημέρι από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter