Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης – Βαρύ πένθος στον ελληνικό αθλητισμό

Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης – Βαρύ πένθος στον ελληνικό αθλητισμό

Bαρύτατο πένθος σκόρπισε στον ελληνικό αθλητισμό ο θάνατος του Γιάννη Ιωαννίδη, σε ηλικία 78 ετών. Ο Ιωαννίδης έπασχε από βαριά ασθένεια την τελευταία διετία και είχε αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ο πολυνίκης προπονητής του ελληνικού μπάσκετ, αφού δημιούργησε τις «δυναστείες» του Άρη στη δεκαετία του ’80 και του Ολυμπιακού στη δεκαετία του ’90. Εργάστηκε επίσης στην ΑΕΚ και υπήρξε προπονητής της Εθνικής ομάδας μεταξύ 2003-4. Με τις ομάδες του έφτασε σε έξι φάιναλ-φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1988, 1989, 1990, 1994, 1995, 1998), αλλά δεν μπόρεσε να κατακτήσει το τρόπαιο στους τρεις τελικούς όπου κοουτσάρισε.

Βαθιά πατριώτης και θρησκευόμενος, στην πολιτική καριέρα του ο Ιωαννίδης διετέλεσε βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από το 2004 μέχρι το 2005, ενώ το 2007 ορίστηκε υφυπουργός Αθλητισμού για μία διετία. Παρέλαβε ξανά το ίδιο χαρτοφυλάκιο το 2019.

Ο «ξανθός», όπως ήταν το παρατσούκλι του, έπαιξε μπάσκετ στον αγαπημένο του Άρη μέχρι το 1978. Στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ως προπονητής και την οδήγησε στον παρθενικό τίτλο της ιστορίας της. Συνολικά κατέκτησε 12 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα Ελλάδας.

«Αντίο κόουτς, σας ευχαριστώ για όλα», τον αποχαιρέτησε πρώτος ο Λευτέρης Σούμποτιτς. «Καλή αντάμωση ξανθέ, καλή αντάμωση αδελφέ», έγραψε στη δική του ανάρτηση ο πιστός συνεργάτης του, Γιάννης Γιαννάκης. «Η οικογένειά μας μίκρυνε. Σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες. Θα σ’ αγαπάμε μια ζωή Ιωαννίδη Γιάννη», ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος των καλαθοσφαιριστών. «Κάποιοι άνθρωποι δεν φεύγουν ποτέ από κοντά μας. Ο Γιάννης Ιωαννίδης θα είναι για πάντα στις καρδιές μας. Καλό ταξίδι ΞΑΝΘΕ! Συλλυπητήρια στη σύζυγο και στην κόρη του», έγραψε ο μάνατζερ του Ολυμπιακού Χρήστος Μπαφές.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης με τον θρύλο της προπονητικής στο ΝΒΑ Πατ Ράιλι τον Ιούνιο του 1995 στην Αθήνα

 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης με δημοσιογράφους μετά από νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη το 1994
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter