Πέθανε ο ηθοποιός Ken Kercheval, πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς «Dallas»

Πέθανε ο ηθοποιός Ken Kercheval, πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς «Dallas»

O ηθοποιός Ken Kercheval, ο οποίος υποδύθηκε τον μεγιστάνα του πετρελαίου Cliff Barnes, στην τηλεοπτική σειρά «Dallas», πέθανε σε ηλικία 84 ετών, όπως επιβεβαίωσε στο Variety, εκπρόσωπός του χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Πριν την εμφάνισή του στη θρυλική σειρά «Dallas», τη δεκαετία του 1960, ο Ken Kercheval εμφανίστηκε στο Μπρόντγουεϊ στο «The Apple Tree» του Mike Nichols και στο «Cabaret» του Harold Prince. Είχε, επίσης, ρόλους σε ταινίες όπως το «Pretty Poison», το «Run Rabbit», το «Network» του Sidney Lumet και το «F.I.S.T.».

Η καριέρα του στη μικρή οθόνη ξεκίνησε με εμφανίσεις στο «Search for Tomorrow» στη δεκαετία του ’60 και στις αρχές της δεκαετίας του ’70 στα «CHiPs», «The Love Boat», «Murder, She Wrote», «ER» και πολλά άλλα.

Ο Kercheval γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1935 στο Wolcottville της Ινδιανάπολις και μεγάλωσε κοντά στην πόλη Κλίντον. Σπούδασε μουσική και θέατρο στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και συνέχισε στο New York Playhouse στη Νέα Υόρκη με τον Sanford Meisner.

Ήταν δεινός καπνιστής και το 1994 του αφαιρέθηκε μέρος του πνεύμονά του, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο Kercheval και ο τηλεοπτικός του αντίπαλος στη σειρά «Dallas» -που υποδύθηκε ο Larry Hagman, ήταν οι μόνοι δύο πρωταγωνιστές της σειράς που εμφανίστηκαν και στις 14 σεζόν της σαπουνόπερας του CBS, μεταξύ 1978 και 1991. Μάλιστα, ο Κen Kercheval είχε σκηνοθετήσει και δύο επεισόδια της 13ης και 14ης σεζόν.


Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter