Πέθανε ο ιδιοκτήτης του θρυλικού Au Revoir της Πατησίων – Δείτε παλαιότερο αφιέρωμα του Documento

Πέθανε ο ιδιοκτήτης του θρυλικού Au Revoir της Πατησίων – Δείτε παλαιότερο αφιέρωμα του Documento

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου, και αύριο Παρασκευή το θρυλικό μαγαζί της Πατησίων Au Revoir, ως ελάχιστη τιμή στον εμπνευστή και δημιουργό του, Θεόδωρο Σ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. 

Το Au Revoir στην Πατησίων είναι το παλιότερο bar της Αθήνας που λειτουργεί από το 1958. Το σχεδίασε ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος. Η φωτογραφία του Αριστομένη, είναι ακόμα δίπλα στα μπουκάλια της κάβας.

Τη δεκαετία του ’60 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το καλλιτεχνικό κοινό της πόλης.

Στη μπάρα του έχουν καθίσει όλοι: από τις αδερφές Καλουτά, την Βέμπο, τον Τραϊφόρο, τον Ηλιόπουλο μέχρι τον Αυλωνίτη και τον Στολίγκα. Ένα βράδυ είχε περάσει μέχρι και ο Φρανκ Σινάτρα μετά από συναυλία του στο Ηρώδειο. Η Κυψέλη και η κοντινή Φωκίωνος Νέγρη ζούσαν τότε τη χρυσή εποχή τους. 

Το Docville είχε κάνει αφιέρωμα στο Au Revoir, με γνωστούς θαμώνες να περιγράφουν τη σχέση τους με το μαγαζί-ορόσημο της νυχτερινής ζωής της Αθήνας.

«Οι φίλοι όταν χωρίζουν δεν λένε αντίο, λένε au revoir» συνηθίζει να λέει ο λογοτέχνης Γιώργος-Ικαρος Μπαμπασάκης όταν φεύγει από το αγαπημένο του μπαρ, την ψυχή της Πατησίων, το οποίο φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής. «Είναι το δεύτερο σπίτι μου. Ηρθα εδώ πρώτη φορά το 1977, ήμουν τότε 17 χρόνων, και παραμένω εδώ και σήμερα που είμαι 57. Εχω αλλάξει πολλά σπίτια, πολλές συνοικίες, ακόμη και χώρες. Το Au Revoir είναι το μόνο σπίτι μου που παραμένει σταθερό και μάλιστα το ίδιο. Φίλοι, ζωντανοί και τεθνεώτες, γάμοι, διαζύγια, όλοι μου οι έρωτες, από εδώ έχουν περάσει, εδώ κάνουμε Πρωτοχρονιά» λέει μιλώντας στο Documento. «Εχω διαβάσει και έχω γράψει εδώ μέσα». Ενα από τα βιβλία του είναι το «Au Revoir – Σημειώσεις στη σκιά μιας συνάντησης» (Εκδόσεις Νεφέλη, 1999).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter