Πέθανε ο ηθοποιός Μάκης Πανώριος

Πέθανε ο ηθοποιός Μάκης Πανώριος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο λογοτέχνης, εικαστικός και ηθοποιός, Μάκης Πανώριος. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσα από ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ανάρτησε μερικές φωτογραφίες του Μάκη Πανώριου, συνοδεύοντας τις με το εξής μήνυμα:

«Έφυγε ένας αξιόλογος άνθρωπος του θεάτρου και των γραμμάτων. Ηθοποιός, συγγραφέας, εικονογράφος και κριτικός θεάτρου. Πολυσχιδής, υπηρέτησε το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση πλάθοντας ποικίλους ρόλους! Γεννημένος το 1935 θα ταφεί στην πατρίδα του την Κεφαλλονιά… Καλό ταξίδι αγαπημένε συνάδελφε Μάκη Πανώριε».

Η πρώτη εμφάνισή του χρονολογείται το 1962, όταν συμμετείχε στο θίασο του Μάνου Κατράκη ερμηνεύοντας το ρόλο του χάρου, στην παράσταση “Το Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού του Mίκη Θεοδωράκη”. Λάτρης της λογοτεχνίας και ιδιαίτερα του φανταστικού, έχει προλογίσει έργα και συγγράψει κριτικές και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες.

Η πεντάτομη ανθολογία του “Το ελληνικό φανταστικό διήγημα” από τις εκδόσεις Αίολος περιέχει 167 ελληνικά διηγήματα της φανταστικής λογοτεχνίας. Έχει παράλληλα ασχοληθεί με όλα τα είδη της λογοτεχνίας ενώ έχει εικονογραφήσει και προλογίσει πολλά βιβλία.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο Karel (1993) για την προσφορά του στην φανταστική λογοτεχνία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter