Πέθανε ο καθηγητής Βένιος Αγγελόπουλος

Πέθανε ο καθηγητής Βένιος Αγγελόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος καθηγητής Μαθηματικών του ΕΜΠ και αγωνιστής του δημοκρατικού κινήματος Βένιος Αγγελόπουλος.

Το όνομα του ήρθε στην επικαιρότητα το 2003 όταν ανακρίθηκε από FBI, για τη γνωριμία του με φερόμενο ως ηγέτη της 17 Νοέμβρη Αλέξανδρο Γιωτόπουλο. Στη δίκη που ακολούθησε κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του.

Όπως έλεγε, γεννήθηκε στην Αθήνα την Κατοχή, τη μέρα της μεγάλης διαδήλωσης ενάντια στην πολιτική επιστράτευση. Μετά το σχολείο πήγε στη Γαλλία όπου σπούδασε Μαθηματικά και Φυσική και εργάστηκε σαν ερευνητής. Από το 1987 δίδαξε Μαθηματικά στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο, μέχρι τη σύνταξή του. Ήταν παντρεμένος με τη γλύπτρια Έρση Χατζηαργυρού και απέκτησαν ένα γιο, τον Αδριανό.

Έχει άρθρογραφήσει στον Τύπο πάνω σε διάφορα θέματα (πέρα από τα ερευνητικά του άρθρα στα Μαθηματικά), κυρίως περί παιδείας, περί διδασκαλίας και ιδιοτήτων των μαθηματικών, περί συνδικαλισμού, περί πολιτικής και άλλα σκόρπια – αρκετά από αυτά είναι αναρτημένα στο μπλογκ “του Βένιου τα καμώματα”. Έχει κατά καιρούς διατελέσει δρομέας, παίκτης, λαθραναγνώστης, καπνιστής, πότης, γκαρσόνι, πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας, κομπάρσος, αλλά ποτέ δεν έγινε αστροναύτης.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter