Πέθανε ο Νίκος Αντωνιάδης των «Strangers» (Video + Photos)

Πέθανε ο Νίκος Αντωνιάδης των «Strangers» (Video + Photos)

Πέθανε σε νοσοκομείο του Κεντάκι των ΗΠΑ μετά από ασθένεια στους πνεύμονες ο τραγουδιστής των Strangers Νίκος Αντωνιάδης.

Το θλιβερό νέο κοινοποιήθηκε μέσω Facebook από συγγενείς και φίλους.

Οι Θεσσαλονικείς Strangers μετρώνται στα πρωτοπόρα σχήματα του εγχώριου rock ‘n’ roll και τους θυμούνται σίγουρα αρκετοί όσοι αναμείχθηκαν τότε ενεργά με τους νέους ήχους που κατέφταναν στην Ελλάδα, ιδιαίτερα χάρη σε επιτυχίες σαν το “Ραντεβού” -μάλλον το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι της μπάντας με τη φωνή του Αντωνιάδη, ο οποίος έπαιζε επίσης κιθάρα και έγραφε μουσική και στίχους. Στα χρόνια τους, οι Strangers υπήρξαν το πιο εμπορικό γκρουπ της Θεσσαλονίκης μετά τους Olympians.

“Το Ραντεβού”, “Τα δάκρυα”, “Επιστροφή”, “Μεσ’ τη σιωπή”, “Στοργή”, “Για μιαν ελπίδα”, “Τα κλειδιά”, “Το αστέρι” αποτελούν μόνο κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες των «Stangers» που θα μείνουν αξέχαστες.

Οι «Strangers» αποτελούνταν από τους: Θωμάς Μπουδουράκης (όργανο), Νίκος Αντωνιάδης (κιθάρα, τραγούδι), Νίκος Μαλαμίδης (μπάσο), Λάζαρος Παπαγεωργίου (τραγούδι) και Νίκος Πέτροβιτς (ντραμς).

Μετά τους Strangers ο Αντωνιάδης συνέχισε αρχικά ως μέλος των Rascals και κατόπιν των Mad, πριν μεταναστεύσει οριστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα της δεκαετίας του 1970, όπου και έμεινε (στη Φλόριντα) με την οικογένειά του.

https://www.facebook.com/ntinos.kostopoulos/posts/10210580047790811?pnref=story

https://www.facebook.com/ntinos.kostopoulos/videos/vb.1035083809/10210583991849410/?type=2&theater

Τελευταία εμφάνιση του NIKOΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ το 1993 στην εκπομπή του Ντίνου Κωστόπουλου "ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ Τ' ΑΣΤΕΡΙΑ" στην ΕΤ 3. Με τη χαρακτηριστική λεπτή φωνή του, θα μείνει με τα τραγούδια του για πάντα το πιο τρυφερό ταξίδι των νεανικών μας χρόνων…
Από τη δεκαετία του '60 με τους μελωδικούς STRANGERS, στη συνέχεια στους RASCALS και στη δεκαετία του '70 με τους MAD που απέσπασαν με το τραγούδι "Άνθρωπε" το 1972 – ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς ποπ – το πρώτο βραβείο τραγουδιού για την ΕΙΡΗΝΗ στον παγκόσμιο διαγωνισμό της UNESCO..
Αξέχαστες επιτυχίες των STRANGERS που θα μείνουν για πάντα, ήταν: "Το Ραντεβού", "Τα δάκρυα", "Επιστροφή", "Μεσ' τη σιωπή", "Στοργή", "Για μιαν ελπίδα", "Xωρίς αιτία", "Τέλος", "Το αστέρι" κ.α.

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ήταν η 'ψυχή" του συγκρτήματος – ο συνθέτης, ο στιχουργός, ο τραγουδιστής. Πέθανε χθές, στο Κεντάκυ της Αμερικής και η είδηση έπεσε ως κεραυνός στη Θεσσαλονίκη, που τόσο τον αγάπησε στη χρυσή εποχή της 10ετίας 1965 – 75.

Posted by ΝΤΙΝΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ on Donnerstag, 8. Juni 2017

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter