Πέθανε ο ντράμερ των Rolling Stones Τσάρλι Γουότς

Πέθανε ο ντράμερ των Rolling Stones Τσάρλι Γουότς

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Βρετανός ντράμερ Τσάρλι Γουότς, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του.

Ο Γουότς, ο οποίος αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο του θρυλικού ροκ συγκροτήματος, Rolling Stones για πάνω από μισό αιώνα, άφησε την τελευταία του πνοή νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο του Λονδίνου, έχοντας στο πλευρό του μέλη της οικογένειάς του.

«Ο Τσάρλι υπήρξε ένας εξαιρετικός σύζυγος, πατέρας και παππούς αλλά και ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ της γενιάς του», σημείωσε ο εκπρόσωπός του, Μπέρναρντ Ντόχερτι, στη δήλωσή του.

O Τσάρλι Γουότς γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1941 στο Μπλούμσμπερι του Λονδίνου. Ξεκίνησε την καριέρα του ως γραφίστας, ωστόσο αγαπούσε και τη μουσική, ξεκινώντας την πορεία του ως ντράμερ σε r’n’b κλαμπ του Λονδίνου στα μέσα της δεκαετίας του ’50, όπου γνώρισε τους Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς.

Τον Ιανουάριο του 1963 έγινε μέλος των Rolling Stones, με τον εκλιπόντα να διατηρεί ένα σπουδαίο ρεκόρ, καθώς υπήρξε ο μόνος πλην της δυάδας Τζάγκερ – Ρίτσαρντ ο οποίος συμμετείχε σε όλα τα studio άλμπουμ του συγκροτήματος.

Το 2006, ο Γουότς εισήλθε στο Hall of Fame του Modern Drummer. Το 2016 ψηφίστηκε ως ο 12ος σπουδαιότερος ντράμερ όλων των εποχών σε ψηφοφορία του περιοδικού Rolling Stone.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter