Πέθανε ο ο αρχαιότερος Σκακιστής στην Ελλάδα

Απεβίωσε σήμερα , σε ηλικία 86 ετών, ο αρχαιότερος Σκακιστής στην Ελλάδα, Νίκος Γιαμαρέλλος. Διετέλεσε επί σειρά ετών παράγοντας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.).

Ένας παθιασμένος σκακιστής, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στη διάδοσή του σκακιού στην Εύβοιας δεν είναι πια ανάμεσά μας. Πρόκειται για το Νίκο Γιαμαρέλλο, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου.

Ο Νίκος Γιαμαρέλλος υπήρξε επί πολλά χρόνια Πρόεδρος της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών και επί πενήντα χρόνια προσέφερε αδιάκοπα στο σκάκι με κάθε τρόπο, ενώ διατέλεσε επί σειρά ετών παράγοντας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Στην κοινωνία της Χαλκίδας ήταν επίσης γνωστός λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης, αφού διατέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής της ΔΕΗ Χαλκίδας. Ανακοίνωση για το θάνατο του Νίκου Γιαμαρέλλου εξέδωσε η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς", η οποία αναφέρει -μεταξύ άλλων- τα εξής:

« Ήταν αυτός που μας ώθησε το 2006 στη δημιουργία ενός πρότυπου σκακιστικού σωματείου, την Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος Παλαμήδης ο Ευβοεύς, που θα είχε σαν σκοπό την ανάπτυξη και τη διάδοση του αθλήματος σε όλη την Εύβοια.

Η ευγενική του παρουσία θα λείψει από όλους. Ευχή μας να βρεθούν άξιοι συνεχιστές της προσπάθειάς του που θα υπηρετήσουν το Ευβοϊκό σκάκι με το ίδιο πάθος και μεράκι.»

Η κηδεία του Νίκου Γιαμαρέλλου θα τελεστεί την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι. στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κυπαρίσσι του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων.

Η φωτογραφία προέρχεται από την ιστοσελίδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς".

Πηγή: www.egnomi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.